Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Στο κάδρο και η Αττική

Ελλάδα

Έκτακτό δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η ΕΜΥ προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αύριο, Κυριακή, και μεθαύριο, Δεύτερα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο η κακοκαιρία θα επηρεάσει και περιοχές της Αττικής.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή (11-06-2023) και τη Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

- Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

- Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

O καιρός μέχρι τις 20 Ιουνίου

Σύμφωνα με τα νεότερα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσει με θερμοκρασιακές και υετικές εναλλαγές στις ακόλουθες φάσεις:

Το διάστημα Κυριακη 11/06 - Τρίτη 13/06:

Γενίκευση της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Πτώση της θερμοκρασίας σε κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το διάστημα Τετάρτη 14/06-Πέμπτη 15/06:

Περιορισμός της αστάθειας στα ορεινά

Άνοδος της θερμοκρασίας σε κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τοπικά στην Κρήτη σε έως και πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλη την προγνωστική αβεβαιότητα, η ατμοσφαιρική αστάθεια φαίνεται να γενικεύεται εκ νέου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την Παρασκευή 16/06 και έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουνίου.

news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...