Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αττική (χάρτες)

Σεισμική δόνηση έγινε στην Εύβοια λίγο μετά τις 11:30 το πρωί. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε  επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 4,6 Ρίχτερ.

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Ακολούθησε μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ στις 12:06. 

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει σχετικά ότι «σεισμοί ανάλογου μεγέθους από την ίδια περιοχή μας απασχόλησαν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου 2022 και το Δεκέμβριο 2022. Επιβάλλεται πιστή εφαρμογή του σχεδίου Εγκέλαδος».

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Εύβοια, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο τοπικό μέσο evima.gr. Οι πολίτες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

«Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους. Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...