Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης – Έγινε αισθητός στην Αττική

Ελλάδα

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 16:15 στην Εύβοια. 

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κύμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.  

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αλιβερίου και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια – Σε αυξημένη ετοιμότητα η 7η ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Εύβοιας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχει λάβει κλήσεις από πολίτες.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Εύβοιας και η 7η ΕΜΑΚ έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, ύστερα από σχετική εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 στην κλίμακα Richter, που εκδηλώθηκε στις 16:14 σήμερα Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, που προερχόταν από απόσταση 87 χλμ ΒΑ της Αθήνας και με επίκεντρο της δόνησης το θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. ΑΝΑ της Κύμης, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ.». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με κάβουρα

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη, που χθες Μεγάλο Σάββατο, σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο. Η κατηγορούμενη ομολόγησε, ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον...

Φόρτωση άρθρων...