Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σεισμός Αταλάντης: 38 κτήρια ακατάλληλα για χρήση - Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Aυτοψίες ξεκίνησαν σήμερα για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτήρια στην Λοκρίδα από τον χθεσινό σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 120 κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες), σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακόμα, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με τρία κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Φόρτωση άρθρων...