Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία σε Κάρυστο και Κύμη

Ελλάδα

Στο ρυθμό του Εγκέλαδου χορεύει από το πρωί η Εύβοια, καθώς οι κάτοικοι ξύπνησαν από τον ισχυρό σεισμό 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29.11) και έκτοτε έχει ακολουθήσει πλήθος σεισμών. Νωρίτερα, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Καρύστο, ενώ έγινε γνωστό ότι ούτε τα σχολεία στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου θα ανοίξουν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας του σεισμού και των διαρκών μετασεισμών τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Κάρυστο, Κύμη και Αλιβέρι στην Εύβοια.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μίλησε στο newsit.gr λέγοντας πως υπάρχουν μετασεισμοί αλλά και προσεισμοί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σεισμοί: «Ο μεγάλος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ήταν πάρα πολύ αισθητός αλλά είχαμε και προσεισμούς και έχουμε και μετασεισμούς. Για αυτό και έκλεισα τα σχολεία σε όλο το δήμο Καρύστου για προληπτικούς λόγους. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάτι από θέμα ζημιών αλλά είναι ακόμη πρωί. Είμαστε σε επικοινωνία με τους επιστήμονες. Το αντιμετωπίζουμε χωρίς να δημιουργούμε πανικό».

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά.

Αναφορές για μικρές ρωγμές σε σπίτια

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, δήλωσε σχετικά: «Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5:00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, Χρήστος Τρανός, έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για μικρές ρωγμές σε σπίτια, χωρίς βέβαια η κατάσταση να εμπνέει μεγάλη ανησυχία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση στη θετικότητα του κορωνοϊού

Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Φόρτωση άρθρων...