Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Κρήτη: Τουλάχιστον 89 σχολεία έχουν ζημιές (Photos)

Ζημιές σε τουλάχιστον 89 σχολεία προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη. Η εικόνα από τα σχολεία που έπαθαν ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι αποκαρδιωτική.

Η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έχει 380 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας ενημέρωσε όλους τους διευθυντές να επισκεφθούν τα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μετά το φονικό σεισμό. Από τους 380 απάντησαν 187 διευθυντές με τους υπόλοιπους να μην έχουν ακόμα ελέγξει το χώρο.

«Από τα 187 σχολεία διαπιστώθηκε πως στα 89 υπάρχουν προβλήματα, σε άλλα σοβαρότερα σε άλλα μικρότερα», ανέφερε ο Προϊστάμενος της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, μιλώντας στο cretapost.

Η κατανομή των σχολείων με προβλήματα έχει ως εξής:

Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων: 10 σχολεία

Δήμος Βιάννου: 1 σχολείο (νηπιαγωγείο Ψαρής Φοράδας).

Δήμος Γόρτυνας: 5 σχολεία

Δήμος Ηρακλείου: 52

Δήμος Μαλεβιζίου: 4

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: 4

Δήμος Φαιστού: 3

Δήμος Χερσονήσου: 9

Εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους του δημοτικού σχολείου και του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το creta24. 

Τοίχοι με σοβαρές ρωγμές και σοβάδες πεσμένοι στο πάτωμα συνθέτουν το σκηνικό στα δύο σχολεία που βρίσκονται στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι. Τσάντες των μικρών μαθητών του δημοτικού σχολείου παραμένουν στις αίθουσες, πεσμένα στο πάτωμα βιβλία και κασετίνες, λες και ο χρόνος πάγωσε την ώρα του σεισμού.

Σεισμός στην Κρήτη: Τουλάχιστον 89 σχολεία έχουν ζημιές
Σεισμός στην Κρήτη: Τουλάχιστον 89 σχολεία έχουν ζημιές
Σεισμός στην Κρήτη: Τουλάχιστον 89 σχολεία έχουν ζημιές
Σεισμός στην Κρήτη: Τουλάχιστον 89 σχολεία έχουν ζημιές
Σεισμός στην Κρήτη: Τουλάχιστον 89 σχολεία έχουν ζημιές

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων συλληφθέντων που διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε...

Τροχαίο στη Βούλα: Η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για τη φονική παράσυρση της 72χρονης από μοτοσικλέτα

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά πληροφορίες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στη περιοχή της Βούλας, κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα...

Φόρτωση άρθρων...