Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σέρρες: «Βουνά» οι απούλητες πατάτες, λόγω ανεξέλεγκτων εισαγωγών

Ελλάδα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί της Άνω Βροντούς στις Σέρρες, που βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν στις αποθήκες. Ο κ. Δημήτρης Μιχτσόγλου, πατατοπαραγωγός -μιλώντας στην ΕΡΤ καταγγέλλει, ότι έγιναν ανεξέλεγκτες εισαγωγές από την Αίγυπτο, με αποτέλεσμα μόνο στις Σέρρες αυτή τη στιγμή, 3.000 τόνοι πατάτας να παραμένουν απούλητες.

«Σε δέκα ημέρες εάν δεν πουλήσουμε το προϊόν μας θα το πετάξουμε… Ούτε Πάσχα θα κάνουμε, ούτε να ξανασπείρουμε… Πρέπει να επιβαρυνθούμε με 10 – 15 λεπτά το κιλό ο καθένας για να τις πετάξουμε… Και για να ξανασπείρουμε να πληρώσουμε 50.000 ευρώ», εξηγεί ο κ Μιχτσόγλου.

Με υπόμνημά τους προς τους βουλευτές του Νομού Σερρών, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών, οι παραγωγοί παρουσιάζουν το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει η ακριτική περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Φόρτωση άρθρων...