Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σήμερα η πιο «καυτή» ημέρα του καύσωνα

Έως τους 45 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή

Ελλάδα

Την ώρα που η χώρα παραμένει σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι σήμερα, Κυριακή, θα είναι η χειρότερη ημέρα του κύματος μεγάλης ζέστης που είναι σε εξέλιξη, ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, επιχείρησε να δώσει μια «ανάσα» σε όσους περιμένουν την πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το μετεώγραμμα που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, από τα μέσα της εβδομάδας που ξεκινά αναμένεται η «αποδρομή» του καύσωνα.

Ο ίδιος κάνει, μάλιστα, λόγο για «μεγαααλη διόθρωση προς τα... κάτω» της θερμοκρασίας και «σε κανονικά επιτέλους για τη χώρα μας για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα».

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τη θερμοκρασία των επόμενων ημερών

news

Το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται νέα θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη.

Για σήμερα Κυριακή 23-7-2023 αναμένεται νέα θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα, την Δευτέρα 24-7-2023 προβλέπεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αλλά την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 η ΕΜΥ περιμένει τρίτη θερμική έξαρση ενώ από Πέμπτη 26-7-2023 θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Κυριακή 23-7-2023 οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου
β. στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, όμως, την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...