Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σκιάθος: Σεισμοί 3,8 και 3,4 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή

Ελλάδα

Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκιάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση των 3,4 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 3:44 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/07), στα 43 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Σκιάθου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,1 χιλίομετρα

skiathos829

Περίπου 10 λεπτά αργότερα, στις 03:55 τον κύριο σεισμό ακολούθησε μετασεισμός 2 Ρίχτερ ακριβώς στο ίδιο σημείο με την προηγούμενο, δηλαδή στα 43 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του νησιού και με εστιακό βάθος τα 17,5 χιλιόμετρα.

skiathos2

Στις 5:15 νέα, ισχυρότερη σεισμική δόνηση καταγράφηκε ξανά στην ίδια τοποθεσία στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του νησιού (42 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά) με μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 16,6 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι συνεχείς μετασεισμοί, τουλάχιστον πέντε έως νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έχουν εκδηλωθεί στο σημείο.

skiathos33

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημ...

Φόρτωση άρθρων...