Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Σοκ στην Κύπρο: Νεκρός και 2ος δασοπυροσβέστης στη μάχη με τις φλόγες

Ελλάδα

Η Κύπρος θρηνεί για τον άδικο χαμό και δεύτερου δασοπυροσβέστη.

Πρόκειται για τον Μάριο Αριστοτέλους 44 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του μετά από το χθεσινό δυστύχημα με την ανατροπή του βυτιοφόρου στον Άγιο Θεόδωρο, όπου έχασε τη ζωή του και ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους.

«Με συγκλονισμό πληροφορήθηκα απόψε την τραγική είδηση για το θάνατο του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος, κατά την ηρωική προσπάθεια του ιδίου και των συναδέλφων του να νικήσουν την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην περιοχή Σολέας» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανστασιάδης.

Τα πτητικά μέσα επιχείρησαν μέχρι και τις 8 το βράδυ της Δευτέρας και θα επανέλθουν με το πρώτο φως της μέρας, γύρω στις 5:10.

Θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή των εθελοντών.

Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα θετικά στο αίτημα της Κύπρου για βοήθεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι κάτοικοι των χωριών στην περιοχή είναι σε επιφυλακή, έχουν λάβει οδηγίες και αν χρειαστεί να απομακρυνθούν, θα το πράξουν.

Συνολικά 314 πυροσβέτες με 56 οχήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Ευρύχου.

Έτοιμο να δώσει αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά είναι το Κράτος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Να αθωωθεί λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κηρυχθεί αθώος λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» ο Κώστας Κωστόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο σκηνοθέτης με την κατηγορία του β...

Φόρτωση άρθρων...