Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη για τον πρώην παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» - Η «απολογία» του Κανάκη

Σοκ προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για τον πρώην παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα», Στάθη Παναγιωτόπουλο. Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», μετά τις αποκαλύψεις για διαρροή βίντεο και φωτογραφιών πρώην συντρόφου του σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ακολούθησαν δύο νέες καταγγελίες εις βάρος του. Η μία από τις δύο νέες καταγγελίες είναι από την τραγουδίστρια Chrysa.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» η τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Oceandvst» ανέφερε: «Έτυχε να βρίσκομαι σε ένα beach bar μαζί με τους φίλους μου και περνούσαμε καλά. Την ώρα που καθόμασταν στο μπαρ έτυχε να πει ένα αστείο, στο οποίο ανταποκρίθηκα γελώντας και βρήκε το πάτημα να μου μιλήσει».
 
Έπειτα περιέγραψε πως όταν εκείνη μπήκε στις τουαλέτες, μπήκε κι εκείνος, με την πρόφαση ότι έκανε λάθος και άρχισε να της κάνει ερωτήσεις για το όνομά της και άλλα διάφορα πράγματα. Όμως έπειτα η συζήτηση άρχισε να παίρνει άλλο μονοπάτι, όπως είπε η ίδια.

«Εν τέλει καταλήξαμε σε διάφορες χυδαιότητες, τις οποίες δεν μπορούσα να αποκρούσω εκείνη τη στιγμή», είπε προσθέτοντας πως εκείνη την στιγμή ένιωσε φόβο και ήθελε να φύγει.

Ο παρουσιαστής δεν δίστασε να πει μπροστά στους φίλους της ότι είναι πολύ κρίμα που βρίσκεται σε αυτή την ηλικία. Όταν εκείνη τον ρώτησε γιατί, εκείνος της απάντησε «για το προφανές».

Μετά από χρόνια συναντήθηκαν ξανά, στο στούντιο των «Ράδιο Αρβύλα» όπου η Chrysa βρέθηκε με την μπάντα της και η αμηχανία από την πλευρά του παρουσιαστή ήταν εμφανής.

«Δεν ήθελα να πάω στην εκπομπή για αυτό τον λόγο. Παρ’ όλα αυτά, έκανα την υποχώρηση γιατί θα είχε όφελος για την μπάντα μου. Εντόπισα μία αμηχανία στο πρόσωπό του», είπε η τραγουδίστρια.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου γι’ αυτό που είχε συμβεί σε μένα, για να δει ο κόσμος ότι δεν είναι μόνο αυτό που έκανε. Δεν ήμουν μόνο εγώ ή η κοπέλα που έβγαλε το βίντεο. Δεν έχω κάτι να του πω. Αισθάνομαι μόνο απέχθεια για αυτό τον άνθρωπο. Επειδή καμία δεν είναι μόνη, τώρα είναι η στιγμή για όποια έχει την ανάγκη, το θάρρος, να μιλήσει», ανέφερε η τραγουδίστρια.

Κανάκης για Παναγιωτόπουλο: «Χυδαίο αυτό που έκανε»

Μετά τις αποκαλύψεις για τον επί χρόνια συνεργάτη του, Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο Αντώνης Κανάκης ήταν φανερά εκνευρισμένος χθες κατά τη διάρκεια του «Ράδιο Αρβύλα». Ο γνωστός παρουσιαστής δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του πρώην συνεργάτη του κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

«Η επιθυμία είναι σήμερα να πούμε κάποια ακόμα πράγματα, όχι γιατί έχουμε ξεπεράσει το σοκ. Όταν συνειδητοποιείς ότι δεν είναι αστείο ή φάρσα, το σοκ είναι χειρότερο. Με χαρά διαπίστωσα ότι κάποιοι μίλησαν για την ουσία αυτού του θέματος. Το θύμα αυτής της ιστορίας είναι η κοπέλα αυτή, όχι εμείς και αν θα συνεχιστεί η εκπομπή», τόνισε ο Αντώνης Κανάκης.

«Το θύμα είναι αυτή η κοπέλα, η οποία έχει μπει μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας από την πρώτη στιγμή που μάθαμε αυτά τα πράγματα, γιατί σκεφτόμαστε αμέσως δύο πράγματα. Το πρώτο  είναι να μπαίνουμε στη θέση της και τι μπορεί να έχει περάσει και να περνάει αυτή η κοπέλα και κάθε κοπέλα που είναι στη θέση της. 

Πόσο τραγικό, άνανδρο, ελεεινό, αισχρό, χυδαίο είναι αυτό; Είναι ένας βιασμός, που έχει οδηγήσει ανθρώπους στον θάνατο, γιατί κάποιος αποφάσισε να παραβιάσει την προσωπική τους ζωή και τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές. Πόσο χυδαίο είναι αυτό το πράγμα.

Το δεύτερο, το σκέφτεται κάθε γονιός και είναι τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε στο παιδί μου. Σκέφτομαι αν αυτό το πράγμα γινόταν στην κόρη μου από έναν άνθρωπο που καθόταν δίπλα μου 14 χρόνια», είπε ακόμα ο γνωστός παρουσιαστής.

«Μην νιώθεις καθόλου άσχημα. Μπράβο σου που το έκανες και κινήθηκες νομικά»

«Δεν έτυχε ποτέ να γνωρίσουμε αυτή την κοπέλα – ούτε άλλη κοπέλα – και τώρα μαθαίνουμε για αυτά που πέρασε, τι έγινε, τι βίωσε και τι βιώνει. Την άκουσα να λέει ότι νιώθει άσχημα. Δεν έχεις κανέναν λόγο να νιώθεις άσχημα. Μην νιώθεις καθόλου άσχημα. Μπράβο σου που το έκανες και πήγες και κινήθηκες νομικά όπως πρέπει. Είμαστε εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για ό,τι χρειαστείς.

Επειδή μπήκες στην διαδικασία να δηλώσεις ότι ο ίδιος σου είχε πει ότι κανείς δεν γνωρίζει για αυτήν τη μήνυση, ούτε οικογένειά του, ούτε εμείς, θέλω να σου πω πόσο πολύ θα ήθελα και εύχομαι να μας έχεις βρει και να μας έχει πει τι έχει συμβεί όταν είχε συμβεί.

Όλο αυτό ας γίνει μια αφορμή για να γίνει μια συζήτηση πολύ έντονα αυτό το θέμα και να γίνουν αυτά που πρέπει προκειμένου μην βρεθεί ποτέ ξανά καμία κοπέλα, κανένα κορίτσι, κανένας άνδρας, κανένα αγόρι, κανένας άνθρωπος, κανένας σε παρόμοια θέση γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση», τόνισε ο Αντώνης Κανάκης.

«Δεν γνωρίζαμε»

«Αν υπάρχει κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε – γιατί με πολλά μπορεί να διαφωνείτε μαζί μας – αλλά η εντιμότητα με την οποία στεκόμαστε απέναντί σας, η συνέπεια και η ακεραιότητά μας. Δεν τα διαπραγματευόμαστε» ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης και συμπλήρωσε: «Πιστεύει κανένας ότι μπορεί να είμαστε τόσο ανόητοι, τόσο υποκριτές, τόσο ηθοποιοί που να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που έχει κάνει κάτι τέτοιο, και για τόσα χρόνια να βγάζουμε αυτό το συναίσθημα προς τα έξω και να κάνουμε αυτές τις εκπομπές που κάναμε και αυτός να είναι δίπλα μου; Αλήθεια; Μπορεί κανένας να το πιστέψει αυτό;».

«Αν υπάρχει και ένας που το πιστεύει φοβάμαι ότι δεν είναι γονιός. Γιατί όταν μεγαλώνεις παιδιά και μαθαίνεις κάτι τέτοιο, το πρώτο πράγμα που σου συμβαίνει μέσα σου και παγώνει το αίμα σου είναι αν συνέβαινε αυτό το πράγμα στο παιδί μου, στο κορίτσι μου. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εμείς ξέραμε ότι έχει κάνει αυτό το πράγμα και να μην με μαζεύαν εμένα μέσα γιατί και εγώ δεν ξέρω τι θα του έκανα;», κατέληξε ο γνωστός παρουσιαστής.

Χρήστος Κιούσης: «Τι είναι αυτά που διαβάζω ρε; Τι έχεις κάνει;» 

Ο Χρήστος Κιούσης, μέσα από ένα μακροσκελές άρθρο στην ιστοσελίδα gazzetta.gr με την οποία συνεργάζεται αναφέρεται στην επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το θύμα αλλά και στην απόφαση των «Ράδιο Αρβύλα» να σταθούν στο πλευρό της και να τη στηρίξουν.

Στο άρθρο του ο Χρήστος Κιούσης από τους «Ράδιο Αρβύλα» αναφέρει:

“Μπορεί να έρθει και αυτή η στιγμή. Όταν μαθαίνεις, ότι ο επί 13 χρόνια συνεργάτης σου έχει προβεί σε πράξεις εγκληματικές, αποτρόπαιες, σιχαμερές εις βάρος ενός προσώπου που δεν τον έβλαψε σε τίποτα και πουθενά. Από τη στιγμή που το μαθαίνεις και μετά, δεν υπάρχουν τακτικές, διαχείριση κρίσης, damage control ή όπως αλλιώς το λένε, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Σηκώνεις το τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή και απευθύνεις την ερώτηση: «Τι είναι αυτά που διαβάζω ρε; Τι έχεις κάνει;».

Και ναι όπως αποδεικνύει η δική του δημόσια δήλωση, τα έχει κάνει. Δεν λέγεται revenge porn, δεν εκδικήθηκε κανένας πρώην εραστής την γυναίκα με την οποία σύναψε σχέση, ανάρτησε, ενώ ήταν ακόμα σε σχέση, video και φωτογραφίες σε site με πορνογραφικό περιεχόμενο χωρίς τη συναίνεσή της. Δεν ξέρω με ποια αγγλική ή ελληνική ορολογία να αντικαταστήσω το revenge porn, ας απασχολήσει ψυχιατρικούς και νομικούς κύκλους αυτό.

Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη στιγμή ο θύτης έπαψε να είναι για μας ακόμα και αυτό που απολύτως περιχαρακωμένα ήταν ως τότε, ένας επαγγελματικός συνεργάτης. Δεν υπήρχε ούτε άλλος δρόμος, ούτε διαφορετική σκέψη για μια στιγμή. Ο άνθρωπος αυτός πρόδωσε μια συνεργασία με τον πατέρα μιας κόρης κι ενός γιου, με τον πατέρα ενός γιου και τον πατέρα δυο κοριτσιών κι ενός αγοριού. Από τη στιγμή που μάθαμε την είδηση, είμαστε μόνο αυτό. Για αυτό δεν γίνεται να είμαστε και να συνεχίσουμε προς το παρόν ως οτιδήποτε άλλο.

Τα θύματα όμως δεν είμαστε εμείς. Το θύμα είναι ένα, βασανίστηκε και βασανίζεται άδικα και όλο αυτό πρέπει να πάρει ένα τέλος. Και θα πάρει. Όχι τέλος ως είδηση, τέλος ως βασανιστήριο. Ψυχικό και πνευματικό. Αυτή η εξόντωση τελειώνει εδώ.

Ξέρετε πολλές φορές οι άνθρωποι που αδικούνται κατάφωρα, φτάνουν να συντρίβονται σε ένα τείχος. Φτιαγμένο με υλικά όπως η σωματική κούραση, η ψυχική εξάντληση, η οικονομική αδυναμία, η μη ηθική υποστήριξη, υψώνεται μπροστά τους ένα τείχος που γράφει «δεν αντέχω άλλο», «δεν θα βρω το δίκιο μου ποτέ.» Δεν είναι μια τέτοια περίπτωση, γιατί δεν θα επιτρέψουμε εμείς να είναι.

Κατάφερα χτες βράδυ εκ μέρους της ομάδας μας να επικοινωνήσω με την κοπέλα μετά από δική μας on air παράκληση και δική της πρωτοβουλία και να μάθω όλη την αλήθεια από το στόμα της. Επικοινωνήσαμε και με τη δικηγόρο της, που μου περιέγραψε όλο το δικαστικό Γολγοθά που ανεβαίνει το θύμα από το 2019, σχεδόν τρία χρόνια πριν. Μάθαμε από πρώτο χέρι λοιπόν για τις επανειλημμένες παρακλήσεις του θύματος να κατέβει το παράνομα αναρτημένο πορνογραφικό υλικό, τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, τη συστηματική εξαπάτηση, τη μη εμφάνιση στο δικαστήριο, την αποφυγή της αυτοφώρου διαδικασίας, τα πληροφορηθήκαμε όλα. Κι άκουσα στο τηλέφωνο έναν άνθρωπο απογοητευμένο κι αποκαμωμένο.

Η κοινή γραμμή που χαράξαμε στο studio μιλώντας με τον Αντώνη και τον Γιάννη δεν είχε να κάνει με δικό μας damage control, με διαχείριση της δικής μας κρίσης αλλά με τη διαχείριση της δικής της κρίσης που έχει μακρύνει χρονικά τόσο, που παύει να είναι «κρίση», για αυτό και το περιγράφω ως βασανιστήριο.

Όποια νομική, ψυχολογική ή άλλη αρωγή του θύματος την αναλαμβάνουμε εμείς. Ό,τι χρειάζεται για να δικαστεί τίμια αυτή η υπόθεση, όποια νομικά και επιστημονικά εργαλεία χρειάζεται η δικηγόρος της, όλα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνη της απέναντι σε αυτόν που τόσο άδικα την έβλαψε.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της δικογραφίας (απίστευτο που πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτή τη φράση), γιατί η δικηγόρος της μου έδωσε αυτήν την πολύ συγκεκριμένη οδηγία. Δεν θα κάνουμε κανένα λάθος μπροστά στην αγανάκτηση και την οργή που νιώθουμε. Έχουμε τον απαραίτητο χρόνο, τους πόρους και πάνω απ’ όλα τη διάθεση να συμπαρασταθούμε εμείς εμπράκτως σε αυτή την κοπέλα, σαν είναι αδερφή μας, σαν να είναι κόρη μας.

Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου «πώς γίνεται να μην ξέρατε;» είναι τόσο απλή. Ο άνθρωπος που έκανε τις πράξεις τις οποίες τώρα παραδέχεται δεν τις μοιράστηκε ποτέ με κανέναν. Ήξερε φαντάζομαι, ότι δεν θα μπορούσε να τις μοιραστεί με τον Αντώνη, τον Γιάννη, εμένα ή όποιον άλλο πίσω από τις κάμερες συνεργάτη μας διατηρώντας την ανωνυμία και την ατιμωρησία του. Και τα έκανε όλα κρυφά.

Και δυστυχώς δεν έκανε μόνο αυτά, όπως μαθαίνουμε από πρόσθετες καταγγελίες. Και δυστυχώς δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να έκανε που θα καταγγελθεί από δω και μπρος. Αλλά έτσι πρέπει! Να καταγγελθούν όλα και να βγουν όλα στο φως. Και άσχετα αν το στομάχι μας πάει να σπάσει από τη στεναχώρια και το θυμό, άσχετα αν αηδιάζουμε μπροστά στο βόθρο των πράξεων του, αυτό το καπάκι δεν θέλουμε να κλείσει σκεπάζοντας και κουκουλώνοντας άλλα θύματα.

Οι χρήστες των social media και οι αναρτήσεις τους, οι θεσμικοί και μη θεσμικοί παράγοντες που μυρίστηκαν αίμα και βγαίνουν να το γευτούν, οι κυβερνητικοί και μη, όλοι αυτοί που συμψηφίζουν υποθέσεις, χαρακτήρες και ζωές, όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους εν καιρώ. Δεν είναι για μας αυτό το επείγον.

Κλείνω εδώ με μια ανθρώπινη παράκληση από όλους μας, τον Αντώνη, τον Γιάννη, εμένα, όλα τα παιδιά της παραγωγής προς τους συναδέλφους των media. Αφήστε το θύμα να ηρεμήσει, να συγκροτηθεί, να υπάρχει! Για ό,τι χρειάζεστε, επικοινωνήστε με τη δικηγόρο της. Μην γίνει άλλη ζημιά, σας παρακαλούμε. Εμείς ως επαγγελματίες μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα. Εκείνη όχι. Ας είμαστε άνθρωποι πρώτα πρώτα, μετά ας είμαστε ό,τι άλλο”.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλ...

Φόρτωση άρθρων...