Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Σούδα: Κατέπλευσε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford»

Ελλάδα

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το πρωί της Τρίτης (26/12) το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford».

Το αεροπλανοφόρο, που είχε βρεθεί στη Σούδα και στις 2 Δεκεμβρίου 2023, προσέγγισε στον προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Έχει μήκος 337 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 100.000 τόνους και πλήρωμα 6.000 ατόμων. Το πλήρωμα σταδιακά θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά.

Το «USS Gerald Ford», είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών.

Αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

Να σημειωθεί ότι, την Πέμπτη (28/12) έχει προγραμματιστεί από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται «ανεπιθύμητη η παρουσία του αεροπλανοφόρου στην περιοχή» και με ζητείται το «κλείσιμο των ξένων βάσεων στο νησί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλ...

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Εθνικών Οδών

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων, ενώ ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σταθμούς διοδίων. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι άδ...

Φόρτωση άρθρων...