Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Στα χέρια σεΐχη κροίσου το ακριβότερο ακίνητο της Αθήνας

Επί δώδεκα ημέρες κράτησε την πρωτιά της ακριβότερης αγοραπωλησίας, όμως παραμένει το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας.

Στις 28 Απριλίου το «Live News» στο MEGA ήταν εκεί. Τα 18.000.000 για το ακίνητο που έμενε ο Δημήτρης Χορν έμοιαζαν ποσό μαμούθ για το σπίτι 320 τ.μ. στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου.

Το ακίνητο κυριολεκτικά στην σκιά της Ακρόπολης πωλείται σε δημοπρασία των Sotheby’s. H πολυτέλεια κόβει την ανάσα στο αχανές σαλόνι με θέα την Ακρόπολη και τον χειμώνα το μαρμάρινο τζάκι να δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα. Το μπάνιο έχει μαύρο μάρμαρο από το πάτωμα ως την οροφή, η εσωτερική σκάλα οδηγεί στα μυστικά του υπογείου, ενώ στο πάτωμα υπάρχει αρχαίο ψηφιδωτό.

Με πέντε συνολικά ορόφους, το ισόγειο αποτελείται από δύο επαγγελματικά ακίνητα 146 τ.μ και 114 τ.μ, το καθένα με δική του άμεση πρόσβαση στο υπόγειο, και ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. Στον πρώτο όροφο, υπάρχουν τέσσερα διαμερίσματα από 45 τ.μ. έως 115 τ.μ., ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος αποτελούνται από δύο διαμερίσματα το καθένα, από 160 τ.μ. έως 175 τ.μ. Στον τέταρτο όροφο, υπάρχει ένα ευρύχωρο διαμέρισμα 279 τ.μ., ενώ στον πέμπτο, ένα διαμέρισμα παρόμοιου μεγέθους επωφελείται από άμεση πρόσβαση στο roof garden. Το Majestic θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτική έπαυλη – σύμβολο, γκαλερί τέχνης ή ιδιωτικό κλαμπ.

Η ιστορία του ακινήτου είναι βαριά. Ένας από τους πρώτους επενδυτές αγόρασε από Έλληνες ομογενείς τη δεκαετία του ’70 για 1 εκατομμύριο. δολάρια ένα παλιό νεοκλασικό, το γκρέμισε και έχτισε το σημερινό κτίριο. Τότε η κατασκευή του κόστισε 8,5 εκατομμύρια και το 2019 πέρασε στα χέρια του Άραβα σεΐχη Μπιν Ζαγέντ Αλ Νάιαν, αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με προσωπική περιουσία 10 δις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...