Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Σταθεροί στα μπλόκα οι αγρότες εν αναμονή της συνάντησης με τον Κυρ. Μητσοτάκη – Τα σημεία που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σε αναμονή αλλά και εγρήγορση ο αγροτικός κόσμος που παραμένει στα μπλόκα, την ώρα που η κυβέρνηση μελετά τρόπους, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Oικονομικών, για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή μέρους αυτής στους αγρότες.

Ελλάδα

Σταθερά στις κινητοποιήσεις τους και τα μπλόκα οι αγρότες, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη έχουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματά τους.

Με κύρια αιτήματα την ενέργεια, που αφορά το αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα, αλλά και τις επιδοτήσεις, εκπρόσωποι των αγροτών από όλα τα μπλόκα της χώρας, θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας ταχύτερη απονομή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε για την ενίσχυσή τους δηλώνει ανοιχτή στον διάλογο χωρίς εντάσεις, διαμηνύοντας πάντως ότι εξαντλούνται τα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα επανέλαβε πως "είμαστε ανοικτοί σε διάλογο, με ανοικτούς δρόμους" αλλά και πως "θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού" .

«Μελετούμε ιδέες για να δούμε με πιο τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστραφεί αυτό. Προφανώς υπάρχουν σκέψεις από την πλευρά μας, αλλά δεν είναι σωστό να σας πω τώρα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Κινητοποίηση μελισσοπαραγωγών στον Λευκό Πύργο

Με σειρές από άδειες κυψέλες, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μελισσοκόμοι στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται από το πρωί, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις, όπως καταγγέλλουν, μελιού στη χώρα μας. Γι΄αυτό το λόγο, προτρέπουν τους διερχόμενους από το πλακόστρωτο της παραλίας όπου έχουν συγκεντρωθεί, να δοκιμάσουν μέλια παραγωγής τους και μέλια από διάφορα καταστήματα για να βρουν διαφορές.

Οι αγρότες θα κλείσουν για 8 ώρες την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

τον κόμβο έχουν μαζευτεί από νωρίς το πρωί με τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι από όλα τα σημεία της Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει το voria.gr, σε ένδειξη κλιμάκωσης και θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση, οι αγρότες της Χαλκιδικής στοχεύουν σε οκτάωρο αυτή τη φορά αποκλεισμό της οδού.

Έτσι, θα παραμείνουν με τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά μηχανήματα που έχουν παρατάξει στο οδόστρωμα έως τις 08:00 το βράδυ.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας.

Λόγω του αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

 

Μέσα στην εβδομάδα ο αποκλεισμός της εθνικής οδού γινόταν για περίπου δύο ώρες, από τις έξι το απόγευμα περίπου έως τις οκτώ το βράδυ.

Αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου υπάρχει αυτήν την ώρα στο ύψος της διασταύρωσης Γαλάτιστας. Δεν έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του αποκλεισμού.

Υπόμνημα στην Ν. Κεραμέως από το μπλόκο των Γρεβενών

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους έδωσαν στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Γρεβενών, κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της ΝΔ Γρεβενών. Η αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την συνολική οικονομική και κοινωνική στήριξη της ΠΕ Γρεβενών η οποία, όπως επεσήμαναν, "φθίνει δημογραφικά, ερημώνει πληθυσμιακά και όσο περνά ο καιρός πτωχαίνει οικονομικά". Οι αγρότες περίμεναν την υπουργό με παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ. Η κ. Κεραμέως υποσχέθηκε ότι "θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών της περιοχής" και υπενθύμισε ότι "εκκρεμεί η συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου" ενώ τόνισε ότι "υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα".

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Νεκρός 66χρονος με τραύμα στο κεφάλι από καραμπίνα στο σπίτι που έμενε στον Αλμυρό

Σοκ επικρατεί στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του 66 χρονος, ο οποίος έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ...

Φόρτωση άρθρων...