Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 27χρονος διανομέας που γρονθοκόπησε τον 50χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Σε βάρος του 27χρονου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή, ο 27χρονος διανομέας ο οποίος συνελήφθη μετά τον θάνατο 50χρονου, τον οποίο χτύπησε στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος, ο όποιος παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πέρασε την κεντρική είσοδο με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους.

Σε βάρος του 27χρονου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι το θύμα ξεκίνησε τον διαπληκτισμό, όταν του έκανε παρατήρηση επειδή κινούνταν με το μηχανάκι του στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ενώ ο λεκτικός καβγάς συνεχίστηκε για αρκετά μέτρα. 

Λίγο πιο μακριά, ο διανομέας ανέβηκε ξανά σε πεζοδρόμιο με το μηχανάκι που οδηγούσε σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα τον ακολούθησε και συνέχισε να του επιτίθεται λεκτικά, ενώ κάποια στιγμή εκείνος σταμάτησε και χτύπησε στο πρόσωπο τον άτυχο άντρα.

Ο 27χρονος φέρεται να υποστηρίζει, ότι μόλις τον είδε να πέφτει αναίσθητος στο έδαφος δεν αποχώρησε από το σημείο - όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της οικογένειας του θύματος - αλλά ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να ζητήσει βοήθεια.

Ακόμα, ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε τον θάνατο του 50χρονου και ότι σοκαρίστηκε μόλις τον είδε να πέφτει στο έδαφος σε λιποθυμη κατάσταση, γι' αυτόν τον λόγο έμεινε να βοηθήσει και κάλεσε για βοήθεια από το κινητό του τηλέφωνο. Ακόμα, φέρεται να ανέφερε πως χτύπησε τον 50χρονο στο πρόσωπο - και όχι στο πίσω μέρος της κεφαλής - που εντοπίζονται κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του θύματος, προέκυψε ότι ο θάνατός του επήλθε «λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από αναφερόμενο ξυλοδαρμό και πτώση εξ ιδίου ύψους», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο καβγάς μεταξύ των δύο αντρών σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από παρατήρηση του 50χρονου στον διανομέα, ο οποίος πέρασε με το μηχανάκι του από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. 

Οι δυο τους άρχισαν να μαλώνουν και, τότε, ο διανομέας έριξε γροθιά στον άνδρα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου την επόμενη ημέρα κατέληξε.

Ο πεθερός του θύματος τόνισε σε δηλώσεις του πως η οικογένεια επιθυμεί την προφυλάκιση του 27χρονου, ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι καθημερινά υπάρχει διέλευση οχημάτων από πεζόδρομους.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του γαμπρού μου, μετά τη διένεξη που είχε με τον διανομέα. Αύριο, μεθαύριο, μπορεί να είναι κάποιο παιδάκι, κάποιος ηλικιωμένος ή κάποιος οικογενειαρχης και πάλι να λέμε τα ίδια. Εννοείται ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να συνετιστεί έτσι ώστε να παραδειγματιστουν οι υπόλοιποι που καθημερινά κινούνται σε σημεία που απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων» τόνισε.

«Του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ»

Ο 50χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν πατέρας ενός δεκάχρονου παιδιού και η οικογένειά του να είναι συγκλονισμενη από τον τραγικό χαμό του. Όπως είχε αναφέρει ο γαμπρός του θύματος, ο 27χρονος διανομέας «τον χτύπησε πισώπλατα με μπουνιά στο κεφάλι και τον παράτησε αναίσθητο στο πεζοδρόμιο» ενώ στη συνέχεια περιέγραψε όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ο γαμπρός μου πήγε μια καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας συνάντησε ένα διερχόμενο μηχανάκι από επιχείρηση - ντελίβερι. Του έκανε μια παρατήρηση να μη τρέχει, γιατί στον πεζόδρομο κυκλοφορούν άνθρωποι, παιδάκια, ηλικιωμένοι και είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα» ανέφερε και συνέχισε: «Στην παρατήρηση του γαμπρού μου αντέδρασε με άσχημο τρόπο. Προφανώς του απάντησε και ο γαμπρός μου και σηκώθηκε να φύγει και τότε του κατάφερε χτύπημα πισώπλατο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού».

Όπως ανέφερε ο γαμπρός του θύματος, «αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος, να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να είναι εγκεφαλικά νεκρός, ενώ μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε».

«Ήταν πολύ ισχυρό το χτύπημα που δέχθηκε από τον διανομέα. Τον χτύπησε μία ή δύο γροθιές και μετά αποχώρησε από το σημείο. Ο γαμπρός μου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το σοκ ήταν μεγάλο. Σε όλους τους πεζόδρομους τα μηχανάκια τρέχουν σαν τρελά και θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και δεν επιτρέπουν σε κάποιον να τους κάνει μια παρατήρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι σοκαριστικό ότι για μια παρατήρηση ο άνθρωπος δεν ζει», τόνισε.

«Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε αστυνομία στο σημείο, μόνο ένα ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Η αδελφή μου έψαχνε να βρει τον σύζυγό της, καθώς πέρασαν πάρα πολλές ώρες και ψάχνοντας στα νοσοκομεία βρήκε ότι είναι διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ. Μέχρι τότε δεν είχαμε καμιά ενημέρωση. Δεν υπήρχε κόσμος εκείνη την ώρα στο σημείο και απλά τον βρήκαν αναίσθητο κάτω», είπε ο γαμπρός του 50χρονου.

27χρονος διανομέας: «Εκνευρίστηκα από τις βρισιές και τον χτύπησα μια φορά στο πρόσωπο»

«Εκνευρίστηκα από τις βρισιές και τον χτύπησα μόνο μια φορά στο πρόσωπο. Του έφερα μόνο ένα πληγμα με τα χέρια στο πρόσωπο. Μόλις τον είδα να πέφτει στο έδαφος σοκαρίστηκα και κάλεσα το ΕΚΑΒ», υποστήριξε ο 27χρονος διανομέας ο οποίος συνελήφθη έπειτα τον θάνατο 50χρονου, τον οποίο χτύπησε στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι το θύμα ξεκίνησε τον διαπληκτισμό, όταν του έκανε παρατήρηση επειδή κινούνταν με το μηχανάκι του στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ενώ ο λεκτικός καβγάς συνεχίστηκε για αρκετά μέτρα. Λίγο πιο μακριά, ο διανομέας ανέβηκε ξανά σε πεζοδρόμιο με το μηχανάκι που οδηγούσε σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα τον ακολούθησε και συνέχισε να του επιτίθεται λεκτικά, ενώ κάποια στιγμή εκείνος σταμάτησε και χτύπησε στο πρόσωπο τον άτυχο άντρα.

Ο φέρεται να υποστηρίζει, ότι μόλις τον είδε να πέφτει αναίσθητος στο έδαφος δεν αποχώρησε από το σημείο - όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της οικογένειας του θύματος - αλλά ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να ζητήσει βοήθεια.

Επιπλέον, ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε τον θάνατο του 50χρονου και ότι σοκαρίστηκε μόλις τον είδε να πέφτει στο έδαφος σε λιπόθυμη κατάσταση, γι' αυτόν τον λόγο έμεινε να βοηθήσει και κάλεσε για βοήθεια από το κινητό του τηλέφωνο. Ακόμα, φέρεται να ανέφερε πως χτύπησε τον 50χρονο στο πρόσωπο - και όχι στο πίσω μέρος της κεφαλής - που εντοπίζονται κακώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του θύματος, προέκυψε ότι ο θάνατός του επήλθε «λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από αναφερόμενο ξυλοδαρμό και πτώση εξ ιδίου ύψους», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...