Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Στη φυλακή ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη – Ζητεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», είπε ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη. Είχε νοσηλευτεί 4 φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα σε πέντε μήνες.

Στη φυλακή οδηγείται έπειτα από την απολογία του ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Η διαδικασία ενώπιον της ανακρίτριας ήταν σύντομη καθώς όπως είπαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο γίνεται λόγος για τα ψυχιατρικά - ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ μέσω των δικηγόρων του αιτήθηκε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο υπόμνημα αναφέρει στοιχεία από τα οποία φαίνεται πως από το 2013 νοσηλεύτηκε εφτά φορές: στο Δαφνί, στο Αττικόν καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές. 

Ισχυρίζεται πως έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, που του έχουν προκαλέσει και ψυχωτικά επεισόδια. Φέρεται δε να υποστήριξε ότι του έχουν συνταγογραφηθεί ισχυρά ψυχοφάρμακα και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας αλεξίσφαιρο, φόρμες και παντόφλες, ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες προφανώς λόγω του αυτοτραυματισμού του. 

Συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έδειχνε ήρεμος.

«Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη 

Στο ανακριτικό γραφείο παρέμεινε λίγα λεπτά, όπου φέρεται να είπε στην δικαστική λειτουργό ότι «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

«Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ήταν τα μόνα λόγια που είπε απευθυνόμενος στην ανακρίτρια.

Είχε νοσηλευτεί τέσσερις φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα σε πέντε μήνες, είπε ο δολοφόνος της Κυριακής

Ωστόσο, παραδόθηκε από τον συνήγορο του, υπόμνημα όπου ο 39χρονος επικαλείται σοβαρά και χρόνια ψυχικά νοσήματα για τα οποία ,όπως υποστηρίζεται, έχει νοσηλευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια επτά φορές.

Φέρεται να υποστήριξε ότι μέσα σε ένα μόλις πεντάμηνο του 2023 είχε εισαχθεί τέσσερις φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα,

Όπως φαίνεται να αναφέρει ο κατηγορούμενος, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια. Με βάση τους ισχυρισμούς του 39χρονου, η υπεράσπιση ζητά να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Φόρτωση άρθρων...