Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Στη Σαλαμίνα η φάλαινα που βρέθηκε στον Άλιμο

Ελλάδα

Στη Σαλαμίνα εθεάθη η νεαρή φάλαινα που ξέβρασε το κύμα στον Άλιμο. Αυτό ανέφερε η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3».

Η κτηνίατρος πρόσθεσε πως η φάλαινα δε φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο εχθές, με τις πιθανότητες για επιβίωση να υπάρχουν ακόμη και να παραμένουν σταθερές. Ακόμα, τόνισε πως η φάλαινα έχει βγει προς το έξω και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Η φάλαινα μετά από ολονύχτια επιχείρηση στον Άλιμο για να σωθεί οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

Η επιχείρηση διάσωσης έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του Λιμενικού. Στη φάλαινα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Από... τύχη θα έχουμε «μόνο» 36άρια τις επόμενες ώρες - Ποιο φαινόμενο μας σώζει

Η Ελλάδα θα μπει σε ακραίο καύσωνα τις επόμενες ώρες με τις θερμοκρασίες να προσεγγίζουν... Ιούλιο, ωστόσο η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη! Σύμφωνα με τον μετεωρο...

Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος - Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-20...

Φόρτωση άρθρων...