Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Στίγκας: «Ακολουθούμε τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ίων Δραγούμης»

Την πρώτη ομιλία του στην Βουλή πραγματοποίησε ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας. Κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε πίστη στους «προφήτες του ελληνικού εθνικισμού».

«Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος», είπε επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και πρόσθεσε: «Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ίων Δραγούμης».

Ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε λέγοντας «μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας Πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονία; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατομμύρια ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;».

Παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του κόμματός του μίλησε μεταξύ άλλων για «καλλιέργεια συνειδητοποιημένων πολιτών με σεβασμό στην θρησκεία και την παιδεία» για «τερματισμό της ισλαμοποίησης», «τερματισμό πλειστηριασμών», «ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο». 

Παράλληλα, ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε υπέρ της πλήρους διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τήλος: Το Λιμενικό διέσωσε 24 μετανάστες από βραχώδες σημείο απέναντι από παραλία του νησιού - Ενας νεκρός

Από βραχώδες σημείο της Τήλου απέναντι από την παραλιακή περιοχή Δεσπότη Νερό περισυνέλεξε το Λιμενικό 24 μετανάστες, έπειτα από ενημέρωση που έλαβε και κατόπιν επιχείρησης εντοπισ...

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγάκι εν κινήσει στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών (Bίντεο και φωτογραφίες)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε όχημα εν κινήσει στο 97ο χλμ της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο ρεύμα προς Πάτρα. Πρόκειται για επαγγελματικό ημιφορτηγό, το οποίο ...

Φόρτωση άρθρων...