Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στις 19 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα

Στην Νέα Υόρκη επιστρέφει ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος επιβλέποντας πάντα τις ετοιμασίες για το μνημόσυνο που θα τελεστεί τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει το ισπανικό Hola!, επιστρέφει στην Νέα Υόρκη, την πόλη όπου ζει από το 2017, έχοντας ρυθμίσει τις περισσότερες λεπτομέρειες για το μνημόσυνο του πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου.

 

Δύο τελετές εις μνήμη του τέως βασιλιά - Στην Μητρόπολη και στο Λονδίνο

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μνημόσυνο για τα 40 του τέως βασιλιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό παρουσία των συνοδικών ιεραρχών και θα ακολουθήσει άλλη μία τελετή στο Τατόι, όπου ετάφη ο Κωνσταντίνος.

Μια δεύτερη επιμνημόσυνη δέηση προγραμματίζεται για το Λονδίνο, μια εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που ήθελαν να αποχαιρετίσουν τον εκλιπόντα στην Αθήνα, αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν, σημειώνει το ισπανικό μέσο, προσθέτοντας πως και στις δύο αυτές προγραμματισμένες τελετές θα συμμετάσχει όλη η οικογένεια του τέως βασιλιά – τόσο τα παιδιά του όσο και τα εγγόνια του.

Όσο για την επιλογή της τελετής στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το ισπανικό δημοσίευμα, η πρωτεύουσα της Αγγλίας κατέχει σημαντική θέση στη ζωή της οικογένειας, καθώς εκεί μετακόμισαν ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία μετά την κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα το 1973. Εκεί έζησαν μέχρι το 2013, όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ησυχαστήριό τους στο Πόρτο Χέλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι στην πολιτική το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Στην κηδεία ...

Δημήτρης Κόκοτας: Νοσηλεύεται στην εντατική - Το ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα

Ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα που υπέστη ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας, εξέδωσε το νοσοκομείο «Γεννηματάς», στο οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από έμφραγμ...

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη - Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

Την έκπληξή του για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εξέφρασε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας πως δεν θα ζητήσει χορήγηση ελαφρυντικών για την 35...

Φόρτωση άρθρων...