Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού δεν δέχθηκε τον 39χρονο γυναικοκτόνο

Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής. Στο αίμα του δράστη βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ και βενζοδιαζεπινών.

Νέες εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς του 39χρονου γυναικοκτόνου της 28χρονης Κυριακής Γρίβα. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του MEGA το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκε να δεχθεί πίσω τον 39χρονο δράστη της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συμβαίνει γιατί όπως υποστηρίζουν οι φυλακές Κορυδαλλού δεν μπορούν να υποδεχθούν ασθενή που μόλις βγήκε από την Εντατική.

Έπειτα από άκαρπες προσπάθειες να διακομισθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο, τελικά δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο «Αττικό» Νοσοκομείο και να νοσηλευθεί σε απλό θάλαμο για το διάστημα που θα απαιτηθεί. 

Ο 39χρονος είχε βγει νωρίτερα από την εντατική και πλέον μεταφέρεται στο νοσοκομείο κρατουμένων. Ο δράστης του άγριου εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του.

"Έκανε αυτοτραυματισμούς'' λέει γιατρός για τον 39χρονο

Την ίδια ώρα, η εκπομπή «Live News» είχε επικοινωνία με γιατρό που στο παρελθόν είχε χρειαστεί να κουράρει τραύματα του 39χρονου. «Έκανε τραυματισμούς, αυτοτραυματισμούς. Αν θυμάμαι καλά, αυτό που ήρθε σε εμένα ήταν κάτι στο χέρι του. Κάτι είχε κάνει και με πήρε ο πατέρας του και τον βοήθησε. Ας πούμε ότι έριχνε μία γροθιά στο παράθυρο και τραυματιζόταν. Νομίζω μία τέτοια περίπτωση ήταν που ήμασταν μαζί στο ΚΑΤ» είπε αρχικά ο γιατρός.

Σχετικά με την Κυριακή και την σχέση που είχε με τον 39χρονο ανέφερε: «Τότε που ήταν στο ΚΑΤ είχε έρθει και την είχα γνωρίσει. Θυμάμαι ένα κορίτσι χαμογελαστό, ωραίο, ευγενικό, που ήταν… Τα πήγαινε πολύ καλά με τον Θανάση».

«Ότι είχε προβλήματα το παιδί, πρέπει να είχε. Άκουγα διάφορα, ότι έπαιρνε ναρκωτικά και τέτοια, αυτά τα άκουγα, ότι ήταν ασταθής χαρακτήρας και αυτό το άκουγα. Αλλά οι γονείς του δεν μου έλεγαν τίποτα», κατέληξε ο γιατρός.

Μίξη αγχολυτικών και αλκοόλ εντοπίστηκαν στις εξετάσεις του δολοφόνου της Κυριακής

Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν από τις τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας με θύμα την 28χρονη Κυριακή, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα το MEGA, οι τιμές σε βενζοδιαζεπίνες και αλκόολ είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που οδηγεί σε συμπεράσματα για τις συνθήκες που λειτούργησε ο πρώην σύντροφος της 28χρονης.

Πως μεταφράζονται οι τιμές στις εξετάσεις του δολοφόνου της Κυριακής

Οι βενζοδιαζεπίνες που ανήκουν στην κατηγορία των αγχολυτικών ενώ το φυσιολογικό όριο είναι στα 200 ml ανά λίτρο, στις τοξικολογικές εξετάσεις του 39χρονου δράστη ήταν 10 φορές επάνω, δηλαδή 2857,1 ανά λίτρο.

Ακόμα, στις αιματολογικές εξετάσεις του, η κατανάλωση αλκοόλ έδειξε 1,1 ml ανά λίτρο, την ώρα που το όριο στα αλκοτέστ που υποβάλλονται οι οδηγοί από την τροχαία είναι από 0,20 έως 0,80 ml ανά λίτρο.

Λέων: Είχε κάνει υπερβολική χρήση

Με βάση αυτό ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως: «Είναι διαφορετικό το λαμβάνω ουσίες και έχω εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετική η περίπτωση του ατόμου με ψυχολογικά προβλήματα που λαμβάνει αυτές τις ουσίες ως ασθενής κατά τη θεραπεία του. Οι συγκεκριμένες τιμές δείχνουν λήψη υπερβολικού αριθμού χαπιών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...