Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

Στο «φως» έγγραφο-ντοκουμέντο που αφορά τον παιδοκαρδιοχειρούργο

Ελλάδα

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται έγγραφο ντοκουμέντο που αφορά τον παιδοκαρδιοχειρούργο για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για θανάτους παιδιών.

Για την υπόθεση του παιδοκαρδιοχειρούργου που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ» μίλησε στο Mega.

Πολύ σημαντικό σε αυτή την υπόθεση, όπως λένε οι γιατροί, είναι να βλέπουν ποια είναι η στατιστική των κλινικών και των ιατρών, προκειμένου να διαπιστώνεται αν είναι πάνω από το όριο του 3-4% που είναι και το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά με καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι φαίνεται να υπάρχει αλληλογραφία που εντάσσεται στην δικογραφία. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει σταλεί από τις 29/5/2023 από το Γραφείο της Α’ ΥΠΕ Αττικής προς το Υπουργείο Υγείας κι αναφέρει:

«Ως προς το αντικείμενο του θέματος, αναφορικά με λειτουργία Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ΓΝΠ «Η Αγία Σοφία» και ειδικότερα για τη συμμετοχή του Καρδιοχειρουργού, στο εν λόγω νοσοκομείο, αναφέρουμε ακολούθως:
«Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2021 (συγκεκριμένα την 05.05.2021) υποβλήθηκαν σε χειρουργική αντιμετώπιση από τον … και τους καρδιοχειρουργούς του κέντρου, (30) παιδιά, με σύμπλοκες καρδιοπάθειες, είτε για χειρουργική διόρθωση παλαιότερα με εμφάνιση μετεγχειρητικών προβλημάτων τα οποία απαιτούσαν εκ νέου χειρουργική επέμβαση.

«Εκ των ανωτέρω περιστατικών παρατηρήθηκαν (4) θάνατοι στη χειρουργική και άμεση χειρουργική περίοδο. Ένας ασθενής κατέληξε στο χειρουργείο λόγω κολποκοιλιακής επικοινωνίας και σοβαρής πνευμονικής υπέρτασης και τρεις ασθενείς στην καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα.

Ένας ασθενής απεβίωσε οκτώ μήνες μετά τη χειρουργική διόρθωση, αφού είχε εξέλθει του νοσοκομείου, ενώ ένας άλλος ασθενής απεβίωσε (11,5) μήνες μετά από τη χειρουργική διόρθωση, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίγιο: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο πατέρα του: «Αν καλέσεις την αστυνομία θα σε σκοτώσω»

Ακόμη ένα άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το Σάββατο στο Αίγιο, όπου ένας 64χρονος κατήγγειλε τον γιο του, καθώς τον χτύπησε σε όλο του το σώμα Μάλιστα τον α...

Φόρτωση άρθρων...