Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

SOS εκπέμπουν οι ειδικοί - Στο «κόκκινο» δέκα περιοχές για κατολισθήσεις

Σήμα κινδύνου για επικίνδυνες κατολισθήσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας εκπέμπουν οι ειδικοί, με αφορμή την τραγωδία στην Αγιά Φωτιά στην Ιεράπετρα στην Κρήτη.

Μερικές από τις διασημότερες ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται στη λίστα: ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης, τα Λαλάρια της Σκιάθου, η Λίνδος της Ρόδου είναι κάποιες από αυτές.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε ούτε δύο μήνες από την ημέρα που μια παραλία διεθνούς φήμης, το Ναυάγιο της Ζακύνθου, συγκέντρωνε με αρνητικό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των επιστημόνων: έπειτα από σεισμό μεγέθους 5,4 Ρίχτερ στο σημείο προκλήθηκε αποκόλληση και πτώση βράχων.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», Πιέσεις δέχονται πολλές περιοχές της Ελλάδας, όμως μερικές από τις διασημότερες παραλίες της χώρας εκπέμπουν SOS:

«Ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης, η Λίνδος στη Ρόδο, οι Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, τα Λαλάρια της Σκιάθου, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, πολλές παραλίες στο νότιο κομμάτι της Κρήτης, η Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια και οι βόρειες παραλίες της Καλύμνου είναι μερικές από τις πιο επικίνδυνες για κατολισθήσεις τουριστικές περιοχές, ενώ υπάρχουν κι άλλες με υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο λόγω της γεωμορφολογίας τους», τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας.

Πληροφορίες αναφέρουν το υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή, από την επόμενη κιόλας σεζόν, ένα πιλοτικό σχέδιο, με βάση το οποίο θα εκτιμηθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων στις πιο εμβληματικές παραλίες της χώρας και το οποίο θα οδηγήσει στην εφαρμογή μέτρων προστασίας όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...