Πέμπτη
28 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με «ξεναγούς» μαθητές νηπιαγωγείου (Εικόνες)

Στο Μουσείο της Ακρόπολης περιηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τους μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου Καματερού, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον προϊστάμενό του, Σπύρο Φίλη.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

«Καλύτεροι ξεναγοί από τα παιδάκια του 12ου νηπιαγωγείου Καματερού δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν» έγραψε σε ανάρτησή της στο Ιnstagram η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην επίσκεψή της στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, περιηγηθήκαμε μαζί στο Μουσείο της Ακρόπολης κι άκουσα από τα χείλη τους την πιο ζωντανή περιγραφή για τους θεούς και τους ήρωες της αρχαίας μυθολογίας, μπροστά στην ανατολική ζωοφόρο του Παρθενώνα» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Γοητευμένα από την ομορφιά των γλυπτών και από τη μουσειακή εμπειρία, ενθουσιασμένα και χαρούμενα, μυημένα στους μυθολογικούς συμβολισμούς και εξοικειωμένα με την ιστορία της κλασικής Αθήνας, πραγματικοί μικροί αρχαιολόγοι, μας πρόσφεραν μια απολαυστική ξενάγηση. Ανεκτίμητο δώρο το άλμπουμ με τις ζωγραφιές που μου χάρισαν, καρπός της προεργασίας τους γι' αυτήν την επίσκεψη», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ακόμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε «θερμά συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του νηπιαγωγείου Σπύρο Φίλη» και προσέθεσε: «Είμαστε περήφανοι για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης που, όπως εκείνος, ανοίγουν δρόμους στα παιδιά, τα εμπνέουν, και δίνουν σε όλους μας ελπίδα για το μέλλον».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Βόρεια Εύβοια: Η λάσπη έχει φτάσει στη θάλασσα της Λίμνης (Video&Photos)

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία «Elias». Οι δρόμοι στη Λίμνη Ευβοίας έχουν γεμίσει λάσπη, ενώ σε ορισμένα σημεία που έχουν πλημμυρίσει, υπάρχει συν...

Φόρτωση άρθρων...