Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου η «Κιβωτός του Κόσμου»

Σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές την τελευταία τετραετία. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ερευνήσει τόσο τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. 

Οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία συνεχίζονται, καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η «Κιβωτός του Κόσμου» από χορηγίες και δωρεές. 

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.

Σχεδόν 28 εκατ. ευρώ οι δωρεές την τελευταία 4ετια

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στην ιστοσελίδα της ζητούσε συνεχώς δωρεές και εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες εταιρίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...