Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Σχεδόν 15 δισ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά το πρώτο τρίμηνο

Οικονομία

Στα 14,88 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 13,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ωστόσο, σημείωσε πτώση 15,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο, όπου παραδοσιακά υπάρχουν αυξημένες συναλλαγές, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. 

Ο τζίρος του τελευταίου τριμήνου του 2022 είχε διαμορφωθεί στα 17,52 δισεκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά, με 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα στην αγορά, χιλιάδες επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση στον τζίρο του πρώτου τριμήνου είναι η εντυπωσιακή αύξηση κατά 42,7% στα μεταχειρισμένα είδη των καταστημάτων. Ο κόσμος έχει περιορίσει τις δαπάνες και προτιμά να αγοράζει μεταχειρισμένα είδη, παρά καινούρια! 

Επιπλέον, κατά 46,4% αυξήθηκε ο τζίρος στον κλάδο του αυτοκινήτου και των ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων. Ως προς τις περιφέρειες, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε στην Αττική με 18,5% και ακολούθησε η Κρήτη με 14%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ακρίβεια, με τίτλο «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του κατ...

Νέο «χτύπημα» στην Τρίτη Ηλικία: Πονοκέφαλος για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας - Τι προβλέπεται

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας αλλά και για το κυβερνητικό επιτελείο αποτελεί το θέμα της περικοπής των συντάξεων χηρείας, μετά την έλευση τριετίας από τον θάνατο του αρχικο...

Φόρτωση άρθρων...