Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Καθιστική διαμαρτυρία ενστόλων έξω από τη Βουλή - Διακόπηκε η κυκλοφορία

Ελλάδα

Σε καθιστική διαμαρτυρία προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας ένστολοι έξω από τη Βουλή. Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στον 31χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στα επεισόδια του Ρέντη ενώ η συγκέντρωση πραγματοποιείται στη σκιά του θανάτου του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Χαϊδάρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

poreia
poreia
poreia

Νωρίτερα χιλιάδες ένστολοι από όλη την Ελλάδα - τουλάχιστον 4.000 - συγκεντρώθηκαν έξω από την Παλιά Βουλή και μέσω της οδού Σταδίου πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα θέλοντας να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους επειδή το επάγγελμά τους δεν έχει θεσμοθετηθεί ως επικίνδυνο. «Όχι άλλο αίμα στις αρένες τους, Γιώργο κρατήσου είμαστε μαζί σου» έγραφε ένα από τα πανό που άπλωσαν στην άσφαλτο οι ένστολοι, ενώ πολλοί εξ' αυτών κρατούσαν στα χέρια τους αναμένα κεριά.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Οι Ομοσπονδίες μας, εκφράζοντας τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης όλων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών της Χώρας για την ακατανόητη στάση της Κυβέρνησης, να μην θεσμοθετεί την επικινδυνότητα της εργασίας, ΚΑΛΟΥΝ τα μέλη όλων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων σε πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15.00, στην Αθήνα (Πλατεία Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή). Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, ακόμα να πεισθεί και να νομοθετήσει, αγνοώντας ακόμα και τα δεκάδες θύματα εν ώρα υπηρεσίας. Το αίμα των συναδέλφων μας, κατά πως φαίνεται, δεν είναι αρκετό (!!!) για τη θεσμοθέτηση του “επικινδύνου”, ΤΩΡΑ! ΩΣ ΠΟΤΕ θα εθελοτυφλείτε; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ! #ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΡΑ!

Δείτε φωτογραφίες:

606
606
606
606

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Φόρτωση άρθρων...