Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Συγκινημένος στον επικήδειο ο Παύλος: «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα»

Ελλάδα

Συγκινημένος ήταν ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, στην εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών. Ο Παύλος εκφώνησε τον επικήδειο στο τέλος της Εξόδιου Ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα. Θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ό, τι πιο αγαπητό και πολύτιμο έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, αλλά τήρησες πάντα την παρακαταθήκη του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος υπογραμμίζοντας την αγάπη που έτρεφε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Ελλάδα.

Ο Παύλος τόνισε ακόμη ότι «δόξασες τη χώρα με το Χρυσό Μετάλλιο ως Ολυμπιονίκης το 1960. Έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και την πατρίδα μας» ενώ πρόσθεσε: «Ήταν μία δύσκολη εποχή πατέρα όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις, πάθη αβυσσαλέα και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιών. Η προσπάθειά σου απέτυχε, αλλά δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Δέχτηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού».

«Ο Θεός έφερε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα. Όπως μας δίδαξες πατέρα εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα», ανέφερε ο Παύλος.

«Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι για πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας. Για κάθε Έλληνα και κάθε οικογένεια η ισχύς είναι η αγάπη του κάθε Έλληνα για αυτήν», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Παύλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Φόρτωση άρθρων...