Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Βόλος: Συγκλονίζει η 24χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ

Ελλάδα

Συγκλονίζουν τα όσα είπε η 24χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ. «Έχει μετανιώσει», δήλωσε η 24χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα της, επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δικαστήριο στον Βόλο, με τον 50χρονο πατέρα, υπήκοο Αλβανίας, να καταδικάζεται σε φυλάκιση τριών ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η 24χρονη γυναίκα, η οποία ζει πλέον μόνιμα πλέον στο Νιουκάστλ της Αγγλίας και εργάζεται στο πανεπιστήμιο, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην βιοϊατρική, είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα, προκειμένου να δει τους δικούς της ανθρώπους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, δήλωσε ότι «ο πατέρας μου ήταν κάθετος. Δεν ήθελε τη μαντήλα. Μου είπε να την βγάλω, δεν την έβγαλα και δημιουργήθηκε ένταση. Είμαι καλύτερα. Δεν θέλω να φανούν οι μώλωπες. Με χτύπησε στο κεφάλι».

Η νεαρή γυναίκα απέφυγε να μιλήσει με λεπτομέρειες και ήταν πολύ προσεκτική στα λόγια της, μιλώντας για ένταση και όχι για ξυλοδαρμό. Παρά τα όσα συνέβησαν, προσπαθεί να αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας του πατέρα της. «Δεν συνέβαινε συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι και άνθρωπος χαμογελαστός, αλλά οξύθυμος. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην αφήσω αυτή την κατάσταση, γιατί θεωρώ ότι θα ήταν αδυναμία μου», τόνισε.

Η 24χρονη εξήγησε στη συνέχεια γιατί προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του πατέρα της. «Είναι δύσκολη η θέση μου, είναι πατέρας μου, υπάρχουν αισθήματα αγάπης, αλλά έχει να κάνει και με την δική μου ηθική (…) Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι πολύ κακό και το κατακρίνω πολύ», αναφέρει.

«Έχει μετανιώσει πάρα πολύ. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας», προσθέτει η ίδια.

Στη συνέχεια, η 24χρονη θέλησε να «περάσει» ένα κοινωνικό μήνυμα. «Όσον αφορά τη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, όπως “α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα” και χειρονομίες», είπε και πρόσθεσε πως «Όταν πήγα στα ΚΕΠ, μου ζήτησαν άδεια παραμονής επειδή φορούσα μαντίλα, ενώ έχω ελληνικό διαβατήριο. Για εμένα, η μαντίλα είναι ένα σύμβολο αντίστασης στα ιδεώδη του δυτικού κόσμου που θέλουν την γυναίκα με συγκεκριμένα πρότυπα…».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Μανώλης Τσικνάκης: Νέα στοιχεία για τον θάνατό του – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν…»

Ήταν 27 Ιουνίου του 2018 όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό τ...

Φόρτωση άρθρων...