Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων νότια της Καρύστου

Δύο δεξαμενόπλοια συγκρούστηκαν ελαφρά δέκα ναυτικά μίλια νότια της Καρύστου Ευβοίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη των πληρωμάτων των τάνκερ είναι καλά στην υγεία τους είναι, ενώ δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια «Amelia» με σημαία Μαλαισίας, με 24μελές πλήρωμα, και το «Tanab», με σημαία Μάλτας, με 16μελές πλήρωμα αποτελούμενο από αλλοδαπούς.

Το «Tanab» ήταν κενό φορτίου, ενώ το «Amelia» μετέφερε 30.000 μετρικούς τόνους gasoil.

Στο σημείο όπου βρίσκονται τα δύο δεξαμενόπλοια έφθασε πλωτό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ελέγξει από κοντά τα δύο πλοία.

Οι πλοίαρχοι των δύο δεξαμενόπλοιων διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κινηθούν αυτοδύναμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στα δύο τάνκερ απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους, ως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Φόρτωση άρθρων...