Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Συμμορίες στην Πολυτεχνειούπολη: Ένοχοι οκτώ από τους 24 κατηγορούμενους

Ελλάδα

Ενόχους κήρυξε 8 από τους συνολικά 24 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι υπόλοιποι 16 κρίθηκαν αθώοι είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, οι οκτώ καταδικάστηκαν για επιμέρους κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, όπως συμμορία, ληστείες, κλοπή, οπλοκατοχή, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο φερόμενος ως αρχηγός των τριών συμμοριών που φέρονται ότι είχαν καταλάβει τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, καταδικάστηκε για συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Ο 30χρονος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δοκιμής αστυνομικού, καθώς κατηγορήθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι και την τραυμάτισε στα χέρια, κατά την έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, το Σεπτέμβριο 2022. 

Στην απόφαση ως προς αυτό το σκέλος μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές που είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων αγορεύουν ζητώντας ελαφρυντικά για τους εντολείς τους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...