Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Κάρυστo: Αγνοείται κάτοικος του Πλατανιστού - Καίγονται σπίτια

Ελλάδα

Ένα καμένο σπίτι και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει αγροτοδασική έκταση στα χωριά νοτιοανατολικά της Καρύστου.

Στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7), οι κάτοικοι του χωριού Πλατανιστός έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν το χωριό με κατεύθυνση προς Κάρυστο. Μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη και για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας το οποίο ζητούσε από όσους βρίσκονταν εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Λίγο αργότερα, η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό με αποτέλεσμα ένα σπίτι να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρεις ακόμη κατοικίες.

Παράλληλα, ένας κτηνοτρόφος αγνοείται από προχθές το βράδυ στο βουνό και αναζητείται από τους οικείους του.

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά μαίνεται σε μια έκταση από τους Αγιούς μέχρι τον Πλατανιστό όπου απειλεί τα πρώτα σπίτια την ώρα που ένα Erickson συνεχίζει να επιχειρεί από αέρος για να περιορίσει το πύρινο μέτωπο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ και σπρώχνουν τις φλόγες προς την πόλη της Καρύστου.

Στην περιοχή επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη, ενώ πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί από το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα σήμερα, και συγκεκριμένα οι Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Μήνυμα του «112» για εκκένωση της περιοχής Άγιοι Καρύστου

Μήνυμα μέσω του «112» εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Άγιοι Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιοι, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχε εκδοθεί «112» για την περιοχή Πλατανιστός, ζητώντας από τους κατοίκους επίσης να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφοδος της αστυνομίας στη Νομική Σχολή μετά την άρνηση των καταληψιών να την εκκενώσουν - 27 προσαγωγές (εικόνες)

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σ...

Φόρτωση άρθρων...