Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Συνάντηση των γονιών του Άλκη Καμπανού με την ηγεσία του Άρειου Πάγου

Ελλάδα

Συνάντηση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου είχαν σήμερα οι γονείς του Άλκη Καμπανού, οποίος έχασε τη ζωή του μετά από άγρια επίθεση οπαδών στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του Άλκη, παρουσία του συνηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, συναντήθηκαν διαδοχικά με την πρόεδρο, Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Στις συναντήσεις οι οποίες διήρκησαν περισσότερο από δυο ώρες, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά και η συγκίνηση πολύ μεγάλη, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η συνάντηση έγινε ξεχωριστά με την πρόεδρο  και τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα και διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες. Οι γονείς του Άλκη ζήτησαν από τους ανώτατους δικαστές να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί τους και να σταματήσει η τυφλή οπαδική βία.

Έπειτα από παραγγελία του Βασίλη Πλιώτα άρχισε μεγάλη έρευνα για τη βία μεταξύ οπαδών και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, ενώ υπήρξαν και προφυλακίσεις. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ακόμα δικογραφίες.

Κούγιας: Δεν έχουν προφέρει ακόμη τη λέξη «συγγνώμη»


Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης των γονιών του 19χρονου με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι «σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίου με τους γονείς του αείμνηστου Αλκη Καμπανού και την σεβαστή κυρία πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι συγκλονιστικό και δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυχερή που επικεφαλής της είναι η άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κυρία Γεωργίου.

Η συνάντηση μαζί της αλλά και μαζί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για τους τραγικούς γονείς του αείμνηστου Αλκη στη πληγή που άνοιξε σε αυτούς η απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών των δώδεκα αδίστακτων εγκληματιών που μέχρι σήμερα ούτε οι ίδιοι ούτε το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν προφέρει τη λέξη “συγγνώμη” είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

Η συνάντηση ήταν απολύτως μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος και δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση εάν η συνάντηση δεν αποκαλύπτετο απο δημοσιογράφους οι οποίοι τους συνάντησαν εντελώς τυχαία έξω απο τον Αρειο Πάγο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Φόρτωση άρθρων...