Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη 37χρονος που έκανε viral το υβριστικό σύνθημα κατά του Μητσοτάκη – Καλούσε σε επεισόδια και βιαιοπραγίες (εικόνες)

Ελλάδα

Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από έναν από τους βασικούς λογαριασμούς στο Twitter, που είχε κάνει viral το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και προέτρεπε σε επεισόδια και βιαιοπραγίες εντόπισε και συνέλαβε προχθές το απόγευμα (24/5) η Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 37χρονο που ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

tw

«Να βγούμε στους δρόμους με τα όπλα»

Αφορμή για τη σύλληψή του στάθηκαν οι τελευταίες αναρτήσεις μίσους που έκανε στον λογαριασμό του μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής προκαλώντας δεκάδες καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Άλλωστε όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το προφίλ του συγκεκριμένου λογαριασμού ήταν γεμάτο με αναρτήσεις μίσους, υβρεολόγιο κατά πολιτικών και κομμάτων καθώς και προτροπές σε επεισόδια ακόμα και σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών.

Σχεδόν σε όλες αυτές τις αναρτήσεις ο διαχειριστής του λογαριασμού πρόσθετε και το hashtag με το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα οι τελευταίες αναρτήσεις που έκανε πριν τη σύλληψή του ήταν την Τρίτη τα ξημερώματα γράφοντας: «Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους» και «όλοι στο Σύνταγμα τώρα με τα όπλα».

tw

Οι καταγγελίες

Ήταν κάποιες από τις αναρτήσεις για τις οποίες έγιναν δεκάδες καταγγελίες από πολίτες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) μετά τις εκλογές.

Άμεσα ξεκίνησε διαδικτυακή έρευνα και εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο.

Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τη ΔΗΕ, ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του 37χρονου.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

tw

Οι αναρτήσεις

«Να εξεγερθούμε», «Να πάρουμε τα όπλα», «Να τα κάψουμε όπως το 2008» (επεισόδια μετά τη δολοφονία Αλ.Γρηγορόπουλου) είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις που έκανε ο 37χρονος εξαπολύοντας παράλληλα επιθέσεις σε όλα τα κόμματα, το Σύνταγμα Κράτους και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό φορέα ή κόμμα και -σύμφωνα με πληροφορίες- όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, δήλωσε πως δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό.

tw

Επίσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ERTnews ο 37χρονος ενώπιον των αστυνομικών παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει τις αναρτήσεις ενώ εμφανίστηκε ψύχραιμος, σαν να ήταν φυσιολογικά τα όσα έγραφε, ενώ κατά την σύλληψη του δεν φάνηκε να «πέφτει» από τα σύννεφα

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε κάποιο λόγο που τα έγραφε, απλά έτσι έκανε τις αναρτήσεις.

Το πρωί της Πέμπτης ο 37χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πρόκειται για πλημμέλημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...