Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «EVA»: Πού θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες έντονα φαινόμενα

Και σήμερα συνεχίζεται η κακοκαιρία «EVA», καθώς ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «EVA» χθες Κυριακή, με καταιγίδες και κεραυνική δραστηριότητα στην Αττική, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και συσσώρευση υδάτων στον Πειραιά όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι βροχερός, με έντονα φαινόμενα έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα όπου η κακοκαιρία θα πλήττει τις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με ανακοίνωσή της στις 11 το βράδυ της Κυριακής, «το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας EVA επικαιροποιείται για τελευταία φορά σύμφωνα με τα πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία».

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», τονίζει η ανακοίνωση της ΕΜΥ.

108 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις στη χώρα μας λόγω της κακοκαιρίας «EVA». Συνολικά 108 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί, του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις από τις εξής περιοχές:

Στην Περιφέρεια Αττικής, 59 κλήσεις, εκ των οποίων 18 για αντλήσεις υδάτων, 31 για κοπές δέντρων, 7 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 για απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 8 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για αντλήσεις υδάτων και 5 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 1 κλήση για κοπή δέντρου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 10 κλήσεις, εκ των οποίων 2 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 4 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου 12 κλήσεις, εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων, 10 για κοπές δέντρων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 11 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 2 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1 κλήση για κοπή δέντρου.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες και ειδικά σε όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας δεδομένου ότι και αύριο, αναμένεται να συνεχιστούν τα φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Χθες Κυριακή εκδόθηκε νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ, ως συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου και αφορούσε στην εξέλιξη της κακοκαιρίας «EVA», κάνοντας λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Μήνυμα 112 σε νησιά του Αιγαίου

Χθες το μεσημέρι της Κυριακής στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων, της Σάμου και της Ικαρίας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «EVA».Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Χθες Κυριακή, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, όπου αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Βροχή» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία: Έγιναν 850 σε 9 ηµέρες σε όλη τη χώρα

«Tροµάζουν» τις Αρχές οι απανωτές καταγγελίες γυναικών και παιδιών πως έχουν πέσει θύµατα ενδοοικογενειακής βίας, µε τις κλήσεις στο «100» να διαδέχονται η µία την άλλη. Κάθε µί...

Φόρτωση άρθρων...