Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας - Συλλήψεις και προσαγωγές

Ελλάδα

Συνεχίζονται για 4η ημέρα οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας για την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά την περιοχή της Ομονοίας, την πλατεία Βικτωρίας, το Μοναστηράκι, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας επεκτάθηκαν και στο Σταθμό Λαρίσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχειρήσεις το Σάββατο στο Σταθμό Λαρίσης και στην πλατεία Βικτωρίας. Συμμετείχαν 70 αστυνομικοί, οι οποίοι διενήργησαν «260 ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν τα εξής:

  •  49 προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών,
  •  2 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά.

« Η νέα στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας που βασίζεται στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές φέρνει σημαντικά αποτελέσματα τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Με τη συμμετοχή δυνάμεων από το σύνολο της Αστυνομίας και με όπλο τον αιφνιδιασμό δίνουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ είναι διαρκείς και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου» τονίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο συνολικός απολογισμός των επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Συμμετείχαν 600 αστυνομικοί (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙ.ΑΣ., Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής)

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.475 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν:

· 361 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, αλλοδαπών που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας,

  •  14 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά – σε μία περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωϊνης,
  •  9 συλλήψεις ατόμων για παραεμπόριο,
  •  2 συλλήψεις για κατοχή πλαστών εγγράφων,
  •  1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,
  •  10 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο – λαθραία ταξί,
  •  76 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις,
  •  3 κατασχέσεις προϊόντων από παράνομους πάγκους,
  •  14 άτομα προσήχθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη κακοποιός που έκλεβε ηλικωμένους – Τα τέσσερα ονόματα και η πλούσια δράση του

Τέσσερα διαφορετικά επίθετα και ονόματα χρησιμοποιούσε 26χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση πενταετούς κάθειρξης, από τις 7 Σεπτεμβρίου, για κλοπές κυρίως σε βά...