Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Συρία: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια με εντολή Μητσοτάκη

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία στέλνει η Ελλάδα που χτυπήθηκε με σφοδρότητα από τον σεισμό, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπέβαλαν οι αρχές της χώρας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα αποστέλλει στη Συρία για την ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό και την κάλυψη άμεσων αναγκών τους, ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

Οι ελληνικές Αρχές ξεκαθάρισαν ότι ήταν έτοιμες από την πρώτη στιγμή να στείλουν βοήθεια στη Συρία, αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό άμεσα, για άλλους λόγους, που δεν οφείλονται στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του «η χώρα μας από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τον σεισμό ήταν έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμόπληκτων στη Συρία και η όποια καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ιδία υπαιτιότητα» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα, αντιθέτως, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για άμεση αποστολή υλικού στη Συρία, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, μέσω του οποίου διασφαλίζεται συντονισμένη και αποτελεσματική παροχή συνδρομής από τα κράτη-μέλη σε πληγείσες περιοχές».

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία για τους πληγέντες από το σεισμό, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού πραγματοποιείται με τον συντονισμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Φόρτωση άρθρων...