Κυριακή
12 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολη η επόμενη ημέρα μετά την αποχώρηση των εννιά βουλευτών – Συνεχίζονται οι αναταράξεις

Πολιτική

Αποδυναμωμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή αποχώρηση των εννιά βουλευτών. Η επόμενη μέρα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι δύσκολη, ενώ συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαμάχες.

Οι αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν και σήμερα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, καθώς και ο πρώην διευθυντής της «Αυγής» Άγγελος Τσέκερης.

Ο Γιώργος Βαρεμένος είπε πως θα ζητήσει να μην τον λένε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες στην πολιτική γραμματεία ακούστηκαν πολλές αιχμές κατά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες έξοδοι.

Ο Διονύσης Τεμπενέρας ζήτησε από την πλευρά του την επίσπευση του συνεδρίου του κόμματος.

Την ίδια ώρα οι κόντρες των στελεχών που έφυγαν με όσους έμειναν συνεχίζεται αμείωτη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς συνομίλησε με παραγωγικούς φορείς για το φορολογικό. 

Δώστε τις έδρες πίσω είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στους 11. Την δική του απάντηση στους 9+2 αποχωρήσαντες έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, στους 9+2 αποχωρήσαντες βουλευτές γίνονται ζυμώσεις. Θέλουν να έχουν όνομα και αρχηγό που θα μιλήσει στον προϋπολογισμό. Επικεφαλής φαίνεται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Και κάπως έτσι οι αποχωρήσαντες προβάλλουν τους εαυτούς τους ως οι αυθεντικοί εκφραστές του ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στην Milliyet: Οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί

«Το λιγότερο που οφείλουμε στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό είναι μια περίοδος χωρίς εντάσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε...

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Χαλκίδα - Πρώτος σταθμός η υπό κατασκευή δημοτική αγορά (βίντεο-φωτο)

Την Χαλκίδα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έγινε θερμά δεκτός. Πρώτος σταθμός το εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να επιβλέψει την εξέλιξη των έργων, ενώ ...

Φόρτωση άρθρων...