Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στην έξοδο και ο Γιώργος Βαρεμένος

Παρασκήνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου.

Ο κ. Βαρεμένος αρνήθηκε τον τίτλο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους παρουσιαστές να τον αποκαλούν «πρώην βουλευτή σκέτο».

Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται να αποχωρήσει απάντησε: «Δεν έχω ανακοινώσει τίποτα ακόμα. Η κατάσταση είναι ρευστή. Τα πάντα κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα, γιατί υπάρχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην αντιπολίτευση μπροστά σε μια σαρωτική σημερινή εξουσία που κάνει ότι θέλει στη χώρα».

«Υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα και αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική», τόνισε και πρόσθεσε:  

«Ας πάρουμε τους αριθμούς. Αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, αν βγάλουμε το ΚΚΕ απ’ έξω, απομένει ένα 30%. Αυτή ήταν η προοδευτική παράταξη μέχρι τώρα ιστορικά στην Ελλάδα που ήταν πάντα πλειοψηφία; Από που και ως που έγινε η Δεξιά απόλυτα κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα; Πάντως αριθμητικά δεν είναι η εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φόρτωση άρθρων...