Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τα χιόνια κάλυψαν περισσότερα από 6 εκατ. στρέμματα σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα

Ελλάδα

Οι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, έδωσαν τη δυνατότητα στους διεθνείς περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Με βάση μια εικόνα που ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από το όργανο MODIS του αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua, υπολογίστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-meteo.gr ότι η επιφάνεια των χιονοκαλυμμένων περιοχών ξεπερνά τα 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

modis

Στην κατάψυξη η χώρα την Τετάρτη – Στους -18,1 βαθμούς Κελσίου η χαμηλότερη θερμοκρασία

Στο μεταξύ, πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες κάτω των -10 °C.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλία: Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές

Το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές στη Θεσσαλία από τις σφοδρές κακοκαιρίες «Daniel» και του «Elias». Το μήνυμα ανάταξης της Θεσσ...

Φόρτωση άρθρων...