Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ταυτοποιήθηκε Ρώσος που εμπλέκεται στις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Στα θύματά του και ένας 16χρονος στα Καλύβια

Πρόκειται για έναν 43χρονο Ρώσο που καταζητούνταν για άλλο λόγο, και συγκεκριμένα επειδή τον Απρίλιο του 2023 είχε πυροβολήσει έναν 16χρονο στα Καλύβια Αττικής.

Ελλάδα

Ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές ο άνθρωπος που φέρεται να διέπραξε ή να εμπλέκεται στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη, Διονύση Μουζακίτη στο χώρο της Greek Mafia.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Ρώσο που καταζητούνταν για άλλο λόγο, και συγκεκριμένα επειδή τον Απρίλιο του 2023 είχε πυροβολήσει στο πόδι έναν 16χρονο στα Καλύβια Αττικής. Από τα στοιχεία που συνέλλεξε η ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε σε μεζονέτα στην περιοχή των Καλυβίων μαζί με την σύζυγό του. Αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες η ΕΛΑΣ οδηγήθηκε στον ρωσικής καταγωγής άνδρα τον οποίο αναγνώρισαν ως δράση του πυροβολισμού κατά του ανήλικου.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε η φωτογραφία του υπήρχε στο κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος Βασίλη Ρουμπέτη (ή «Ράμπο») που έπεσε νεκρός στις 07-06-2023 στην περιοχή του Κορυδαλλού Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμπέτης ήθελε να σκοτώσει τον 43χρονο Ρώσο, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου τον οποίο εκτέλεσαν με καλάσνικοφ Δευτέρα του Πάσχα του 2022, μέσα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Ο 43χρονος είναι μέλος της μαφίας των τσιγάρων και των VOR v ZAKONE της εγκληματικής ομάδας που ειδικεύονταν σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετιζόταν και με ανθρωποκτονία που είχε διαπραχθεί το έτος 2012, στην πόλη Κίεβο της Ουκρανίας.

Παρά τις επιστάμενες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη. Θεωρείται πολύ πιθανό να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει πρόσφατα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη του υπ. Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δύο συλλήψεις ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση για τις δολοφονίες των Ρουμπέτη και Σκαφτούρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Φόρτωση άρθρων...