Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τέμπη: Έρχονται ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την ασφάλεια και την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων, όπως αποφασίστηκε κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το θέμα ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

«Η ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και το δικό μας κακό εαυτό», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Νέες διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμαρχείο της Λάρισας και ο επιθεωρητής – προϊστάμενός τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες με αυτές που βαραίνουν τον ήδη προφυλακισμένο 59χρονο σταθμάρχη.

Πληροφορίες θέλουν ο εφέτης ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση, να ασκεί διώξεις και σε άλλα πρόσωπα το προσεχές διάστημα.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα μεταβεί τη Δευτέρα το πρωί ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να τοποθετηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, ...

Φόρτωση άρθρων...