Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ

Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Συγκεκριμένα τα τρία στελέχη κατηγορούνται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν σήμερα πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Αποτελεσματικά λειτούργησε το «μικρό νοσοκομείο» στην καρδιά της πόλης - 523 τα περιστατικά του τριημέρου

Για ακόμα μία χρονιά το σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας για το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα λειτούργησε αποτελεσματικά. Λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των Αποκριών, στήθηκε σ...

Κακοκαιρία εξπρές σήμερα με βροχές και καταιγίδες – Με τι καιρό θα γίνει η έξοδος για την 25η Μαρτίου

Αλλαγή του καιρού με πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σπο...

Φόρτωση άρθρων...