Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Τέμπη: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών με τον υπουργό Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Κώστας Γενηδούνιας έκανε λόγο για επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και για στοχοποίηση του νεκρού οδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας για πρόβλημα υγείας. 

Όπως ανέφερε, ο συνάδελφός του είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, κάλεσε την Hellenic Τrain «να βγει και να μιλήσει επιτέλους».

«Συνεχίζεται η επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της Intercity 62 για πρόβλημα υγείας. Ο συνάδελφος είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στις 15 Νοεμβρίου 2022 από πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο από τη ΡΑΣ. Αρκετά ως εδώ!», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών.

Στη σημερινή συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου και επί τάπητος βρέθηκαν τα ζητήματα της μείωσης της ταχύτητας των τρένων και των δρομολογίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σιδηροδρομικοί χαρακτήρισαν την συνάντηση «εποικοδομητική», ενώ ορισμένοι έκριναν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των δύο πλευρών, την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα, οι σιδηροδρομικοί συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλι - Ένας βαριά τραυματίας

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Τσιφούτ Καστέλι του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα αυτοκίνητο «γαζώθηκε» από σφαίρες από καλάσνικοφ, σύμφωνα με...

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Πάτρα: Προσωρινά κρατούμενοι τρεις εκ των συλληφθέντων για την διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν έπειτα από τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, τρεις εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας. ...

Φόρτωση άρθρων...