Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών – Τι συζήτησαν

Με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών συναντήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η ασφαλής επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ήταν το αντικείμενο σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων και αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο.

«Υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι με γνώμονα την επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας ο υπουργός ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, ώστε έως το τέλος του μήνα να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια των τρένων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας και έως ότου ολοκληρωθεί η τεχνολογική αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τα πρώτα βήματα ως προς την κατεύθυνση αυτή είναι: 

  • Υποχρεωτική παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε σιδηροδρομικό σταθμό.
  • Μείωση του μεταφορικού έργου, καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλισθεί επαρκής αριθμός σταθμαρχών.
  • Καλύτερος συντονισμός στο πλαίσιο των σημερινών τεχνολογικών δυνατοτήτων.
  • Ταχεία ολοκλήρωση της σύμβασης αναβάθμισης και αποπεράτωση του έργου το ταχύτερο δυνατόν μετά από επικοινωνία με τη γαλλική Alstom.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού για την ενίσχυση του ΟΣΕ.
  • Συνδρομή Ε.Ε. και Γερμανίας στην παροχή τεχνογνωσίας. Κλιμάκιο Γερμανών ειδικών που λόγω της μεγάλης εμπειρίας τους θα καταθέσουν προτάσεις για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου.
  • Αυστηρότερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά δολιοφθορές, κλοπές και καταστροφές στο δίκτυο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Θα υπάρξει νίκη για την Ουκρανία, θα υπάρξει ειρήνη και ευημερία, θα υπάρχει Ευρώπη

Μήνυμα ενότητας από το αεροδρόμιο Αντόνοφ λίγο έξω από το Κίεβο, το σημείο όπου ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από δύο χρόνια έστειλαν η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο ...

Όλγα Γεροβασίλη: «Εκλογή αρχηγού σε ένα μήνα και με κάλπη οπως ορίζει το καταστατικό»

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά ...

Φόρτωση άρθρων...