Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ελλάδα

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, τέλεσε χθες Σάββατο, 13 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λάρισα.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελλος κ. Ιγνάτιος και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Στο σημείο της τραγωδίας
Μετά το Τρισάγιο, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε άνθη στο σημείο του δυστυχήματος και προσευχήθηκε για την εξ Ύψους παρηγορία των συγγενών των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι συγγενείς θυμάτων διαβιούν στην Αυστραλία και ο Αρχιεπίσκοπος, την περίοδο μετά την τραγωδία, είχε επικοινωνήσει μαζί τους, εκφράζοντάς τους τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του.

Έπειτα, σύμφωνα με πληροφορίες από το kosmoslarissa.gr ο Αρχιεπίσκοπος με τον Σεβασμιώτατο, μετέβησαν στην Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο αυτής Αρχιμ. κ. Πολύκαρπο Σαρμανιώτη και την περί αυτού Αδελφότητα.

news
news

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακ...

Φόρτωση άρθρων...