Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Τέσσερις τράπεζες στο στόχαστρο των Κολομβιανών «ποντικών» πριν το «μεγάλο ριφιφί» - Επί 2,5 ώρες δρούσαν ανενόχλητοι

Οι τρεις Κολομβιανοί δράστες της ληστείας σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη έφτασαν στην Ελλάδα έχοντας ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο δράσης

Ελλάδα

Άλλες τέσσερις τράπεζες είχαν μπει στο στόχαστρο των Κολομβιανών μασκοφορων «ποντικών», πριν καταλήξουν στη μεγάλη αρπαγή από τις θυρίδες του υποκαταστήματος στη Νέα Σμύρνη.

Αυτό προκύπτει μέσα απο τα απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ, και το διαβιβαστικό που αποτυπώνουν η δράση του τρίου των «μεταφερόμενων» μακρυχέρηδων που με αρχηγό τον 46χρονο Jose Alejandro B.B και εκτελεστικούς βραχίονες τον 42χρονο John Jairo Β.Β και τον 46χρονο Rafael Alexander B.G, χτυπάει με το ίδιο modus operandi, σε Σουηδία, Φινλανδία, ΗΠΑ και Καναδά και προσγειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο απο τη Σερβία στην Αθήνα, για να κανει τη «μπάζα - εξπρές» και στη συνέχεια να πεταξει για Ισπανία.

Στην Αθήνα έφτασαν μέσω Σερβίας και αμέσως προχώρησαν στην ενοικίαση αυτοκινήτου προκειμένου να μεταβούν σε διάφορες περιοχές και να που στεγάζονται υποκαταστήματα τραπεζών προκειμένου να κάνουν κατόπτευση και να επιλέξουν στόχους. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ: «Οι δράστες, εισήλθαν στην χώρα μας μέσω τρίτης χώρας – Σερβία –, αρκετές οι μέρες νωρίτερα ώστε να προβούν στην κατοπτεύση των υποψηφίων στόχων και την επιλογή του καταλληλότερου. Προς τούτο, επισκέφθηκαν τουλάχιστον ένα ακόμα κατάστημα τράπεζας, στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει, καθώς επίσης και υποκαταστήματα στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον καταλληλότερο στόχο».

Αφού επέλεξαν το υποκατάστημα-στόχο τους, στη συνέχεια πήγαν σαν πελάτες προκειμένου να τσεκάρουν τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν. 

Οι τρεις δράστες από την Κολομβία είχαν ο καθένας συγκεκριμένο ρόλο, ενώ στην τράπεζα μπήκαν φορώντας προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοϊό. Τότε έθεσαν σε εφαρμογή το καλοδουλεμένο σχέδιο δράσης τους. Μπήκαν ο καθένας ξεχωριστά στην τράπεζα και προσπέρασαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τις κάμερες, τους υπαλλήλους, ακόμα και τα αδιάκριτα βλέμματα των πελατών. 

Στη δικογραφία  αποκαλύπτεται πως οι τρεις «μακρυχέρηδες» απο τη Λατινική Αμερική, για δυόμισι ώρες, αλώνιζαν ανενόχλητοι στο θησαυροφυλάκιο και λες και ήταν αόρατοι, άδειαζαν κάτω απο τη μύτη των υπαλλήλων τις θυρίδες!

«Κατά το χρονικό διάστημα από τις 09:30 έως τις 12:00 της 8ης Ιουλίου 2022, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ιατρικές μάσκες λόγω Covid και προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν διαδοχικά στο κατάστημα της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους του καταστήματος, διέρρηξαν πέντε θυρίδες στο χώρο την θησαυροφυλακίου, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 50.000 ευρώ».

Μετά το «ξάφρισμα» των θυρίδων, οι Κολομβιανοί πέρασαν στην τελική φάση του σχεδιου. Αυτή της εξαφάνισης. Όπως αναφέρεται: «Ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια και τελικά συναντήθηκαν σε σημείο μακριά από την τράπεζα, ενώ βρίσκονταν προφανώς σε τηλεφωνικη επικοινωνια μεταξύ τους. Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους και να διαφύγουν τυχόν εντοπισμού τους, αποχώρησαν από την χώρα την ίδια κιόλας μέρα που τέλεσαν την κλοπή και μετέβησαν αεροπορικώς στην Ισπανία».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Κατά του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στρέφεται η οικογένειά της

Σε καταγγελίες για τον δράστη της γυναικοκτονίας της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους και γενικότερα την υπόθεση προχώρησαν οι συνήγοροι της οικογένειας της αδικοχαμένης 28χρ...

Ρέθυμνο: Επιχείρηση για τη διάσωση Γερμανίδας τουρίστριας στο Φαράγγι Πλατανίων

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι η Πυροσβεστική, καθώς μία 54χρονη ενώ έκανε πεζοπορία σε μονοπάτι τραυματίστηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να συνεχίσει την πορεία...

Φόρτωση άρθρων...