Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Θα μπορούσαμε να είχαμε τέτοια Πανεπιστήμια!

Ελλάδα

Καλημέρα φιλες και φιλοι απο το βροχερό Λονδινο. Μια μερα μετα απο την γιορτή αποφοίτησης του δεύτερου γιου μου, του Γιωργου, απο το ual (London University of Arts) οπου έλαβε το MA στη διαφήμιση, σκέφτομαι ποσο διαφορετικά βλέπουν οι Βρετανοί τα πραγματα απο εμας και ποσο οργανωμένοι ειναι στο να συγκεντρώνουν πόρους (μυαλά, χρηματα και πρεςβευτες) για τη χωρα τους!

Του Σπύρου Μυλωνά, περιφερειακού διευθυντή της ΔΕΗ

Η γιορτή αυτη ηταν πολυ καλα οργανωμένη, τιμώντας τους αποφοίτους, αλλα και μια εξαιρετική ευκαιρία marketing γιανα προσδώσουν φήμη και αίγλη στο Πανεπιστημιο και να διαφημιστουν σε ολα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με απο τερο σκοπό την προσέλκυση νέων φοιτητών με το αντίστοιχο οικονομικό όφελος!

Για να γινει αντιληπτό αυτο όλη η χθεσινή ημερα ηταν μια μεγαλη γιορτή για απονομή τίτλων bachelor, MA, PH.D.! Με εναν πολυ πρόχειρο υπολογισμό που έκανα απο το βιβλίο των συμμετασχόντων μου προεκειψε ενας αριθμός περιπου περιπου 5000-6000 φοιτητών! Η συντριπτική πλειοψηφια αυτων, πανω απο 85%, ειναι ξενοι απο όλες τις χώρες του κόσμου!

Με ενα μεσο μηνιαίο κοστος διαμονής 1000 £, με δίδακτρα που κοστίζουν απο 10000-40000 £ το ετος καταλαβαινουμε τι σημαινει σε χρήμα όλος αυτος ο φοιτητοκοσμος!Δεν ξερω τι σημαίνουν αυτοι οι αριθμοί για το Πανεπιστήμιο και για τη Βρετανία αλλα σίγουρα σημαίνουν πολλα για μια χωρα σαν τη δικη μας!

Κάνοντας αυτες τις σκεψεις φτάνεις αμέσως στις συγκρίσεις! Απο τη μια ενα Πανεπιστήμιο που λειτουργεί και πουλάει γνώση φτιάχνοντας Βρετανους πρεσβευτές σε ολο τον κόσμο ενω μαζεύει συνάλλαγμα και απο την αλλη μια χωρα πνηγμενη στις ιδεοληψιες, χαμένη στα ψευτοδειληματα του τυπου δημόσια η ιδιωτική παιδεία, στην κατάργηση η μη του Πανεπιστημιακού ασύλου, άσυλο για καθε λογης παραβατική συμπεριφορα, καθε τεμπέλη, αγωνιστή καταστροφέα!

Πανεπιστήμια απροστάτευτα, εκτεθημενα στη διάθεση του καθε βάνδαλου που βρισκει χώρο να βεβηλώσει χώρους ιερούς, αφήνοντας στο διάβα του συντρίμμια, σημάδια απο τη χολή και τα αδιέξοδα με τα οποια ειναι ποτιςμενα τα θολωμένα τους μυαλά! Πανεπιστημια που δουλεύουν μονο χαρις στον καθημερινό αγωνα αξιων επιστημόνων, οι οποίοι αντι να διαθέτουν ολο τους το χρόνο στην διδασκαλία και την έρευνα τους δαπανούν χρόνο και κόπο γιανα ξεπεράσουν τα προβληματα που ενα ανιστόρητο και κολοβό πολιτικο συςτημα δημιουργεί!

Αληθεια μπορουμε να σκεφτούμε τη λειτουργια ενός τέτοιου Πανεπιστημίου στην Αθηνα; Βασιζόμενοι στην ανεκτίμητη κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες σχεδον τις επιστήμες, με ξενόγλωσσα τμήματα, με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, με υψηλότατα στάνταρ απαιτήσεων, επιπέδου σπουδών κλπ.

Εκμεταλλευόμενοι την ιστορία μας, την γαιοπολιτικο μας θεση, τη γλώσσα μας, το επιστημονικό μας δυναμικό πιστεύω οτι θα μπορούσαμε να εχουμε ενα τέτοιο Πανεπιστήμιο που θα προσφερει γνώση, παιδεια, Ελληνική κουλτούρα, Ελληνικο πολιτισμό αλλα και θέσεις εργασίας και έσοδα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Οι επιλογές σας έχουν σημασία, μην επιτρέπετε να σας χειραγωγούν» - Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης ενόψει Ευρωεκλογών

Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης με στόχο την προστασία των εκλογικών διαδικασιών στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έδωσαν στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ERG...

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οι επιβάτες δύο οχημάτων. Μπρο...

Φόρτωση άρθρων...