Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Bαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 16χρονου Ρομά που δέχθηκε πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης και άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από νοσηλεία οκτώ ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νεκροψία - νεκροτομή που διατάχθηκε από ανακριτή και έγινε μετά τις 9 το βράδυ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγκελίδου, δεν προέκυψε καμία διαφοροποίηση σχετικά με το πρώτο πόρισμα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προέρχονται από τραύμα από σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Κατά την εξέταση στον 16χρονο, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί, ωστόσο έχασε τη μάχη με τη ζωή του.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καταυλισμός «Αγία Σοφία»

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα στον καταυλισμό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, καθώς στο σημείο έφτασε η σορός του 16χρονου Ρομά, η οποία θα παραμείνει εκεί μέχρι αύριο Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

 

 

 

Μάλιστα το πρωί, φίλοι και συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη μετέφεραν το λευκό φέρετρο στο σημείο όπου θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Την Πέμπτη στις 10:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη .

Στο μεταξύ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά. Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

 

ρομα

 

ρομα

 

ρομα

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο «Ιταλός» του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, σε ηλικία 73 ετών. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ήταν γνω...

Φόρτωση άρθρων...