Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Θεσσαλία: Κλειστά τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα

Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία, που επλήγη από την σφοδρή κακοκαιρία «Daniel» και τις καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, «όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών και των δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον», ενώ επισημαίνεται πως «θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την αναπλήρωση των μαθημάτων εντός της χρονικής διάρκειας του τρέχοντος σχολικού έτους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διαρκούς χαρτογράφησης της υφιστάμενης κατάστασης στο σχολικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνεκτιμώντας υγειονομικές παραμέτρους, την ανάγκη ολοκλήρωσης του ενδελεχούς ελέγχου και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης στα σχολεία, ανακοινώνουν τη μη διεξαγωγή μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Από την πρώτη στιγμή, μετά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών και των δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την αναπλήρωση των μαθημάτων εντός της χρονικής διάρκειας του τρέχοντος σχολικού έτους.

Τέλος, το ΥΠΑΙΘΑ εργάζεται εντατικά με γνώμονα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πλέον βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τις/τους μαθήτριες/μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την αφρικανική σκόνη που επανέρχεται – Πώς να προφυλαχθούμε

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η αφρικανική σκόνη προκαλεί κινδύνους για τη ζωή ιδιαίτερα των ευάλωτων. Το υπουργείο Υγείας με νέα εγκύκλιό του δίνε...

Τροχαίο στη Βούλα: Η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για τη φονική παράσυρση της 72χρονης από μοτοσικλέτα

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά πληροφορίες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στη περιοχή της Βούλας, κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα...

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο και φέτος – Απαγορεύεται η πρόσβαση από θαλάσσης και από στεριάς

Την απαγόρευση της πρόσβασης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, τόσο στην παραλία από θαλάσσης όσο και από την στεριά, από το λεγόμενο πλάτωμα, αποφάσισαν και ανακοίνωσαν, με κοινή υπουργικ...

Φόρτωση άρθρων...