Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: 3χρονο παιδί υπέστη ανακοπή καρδιάς – Διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Ελλάδα

Ανακοπή καρδιάς υπέστη ένα 3χρονο παιδάκι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Όπως αναφέρεται σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το προφίλ Ιατροί ΕΚΑΒ, στο παιδάκι εφαρμόστηκε «εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής, διασωληνώθηκε και με αυτόματη κυκλοφορία παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”».

Εκεί όπου βρισκόταν το ανήλικο παιδί, ενήργησαν δύο ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Η ανάρτηση αναφέρει: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επιχείρησε σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής 3χρονου παιδιατρικού ασθενούς. Στο σημείο ενήργησαν δύο συμβατικά ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα.

Εφαρμόστηκε εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής, διασωληνώθηκε και με αυτόματη κυκλοφορία παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο». Μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης που ξεκίνησε από τους Τηλεφωνητές, τον Ιατρό Συντονιστικού Κέντρου, τους Ασυρματιστές-Διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...